Skip navigation
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek aprított petrezselyemzöld
  • Fél citrom frissen facsart leve
  • 4 szelet pisztráng filé
  • 3 szál újhagyma
  • Ízlés szerint só
  • 10 dkg shii-take gomba
  • 50 dkg gomba
  • 15 dkg vaj + a tepsi kenéséhez
  • Olaj

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET

  • Sütőpapír
 

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Egy lábosban megolvasztom a vajat, hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, a citrom levét, kiforralom és félre teszem.
  • 2
    A csiperkét megmosom, vastagabb szeletekre vágom. A shii-take gombának eltávolítom a szárát, a kalapját megmosom, majd nagyobb darabokra vágom. Az újhagymát vékony csíkokra szeletelem.
  • 3
    Egy tepsit kikenek vajjal, belehalmozom a gombát, az újhagymát, összeforgatom, rászórom a shii-take gombát, a tetejére sorakoztatom a pisztrángszeleteket, sózom, meglocsolom a vajas-fokhagymás szósszal, a tetejére citromkarikákat teszek, és 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöm.

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

  • 1
    15 perc + 30 perc sütési idő
Konyhafőnök
Hajt a versenyszellem? Vagy csak ennél valami finomat? Készítsd a Konyhafőnök fogásait otthon is!

HOZZÁVALÓK

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LEHET