Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Budapest area

Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 4 szép szelet, kb 20 dkg-os tőkehalfilé
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 1 dl olívaolaj
  • Bors
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 20 dkg vegyes saláta
  • 1 dl görög joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Pár szardellafilé
  • 2 kanál majonéz
  • 1 citrom

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Harcsa
  • Fogas
  • Cézár öntet

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A halfiléket töröljük szárazra és borsozzuk meg enyhén, majd szépen csavarjuk bacon-be.
  • 2
    A dresszingez turmixoljuk össze a gerezd fokhagymát a görög joghurtot, pár csepp citromot, majonézt és a szardellafilét egy kevés olívaolajjal és ha szükséges egy-két kanál vízzel.
  • 3
    A halfiléket forró serpenyőben süssük pár perc alatt körbe, majd dobjunk rájuk egy kocka vajat és a habzó vajjal is locsoljuk meg.
  • 4
    Hagyjuk pihenni 10 percig.
  • 5
    A salátához a koktél paradicsomot vágjuk fel, a salátákat keverjük össze zöldfűszerekkel és a tálaljuk a hallal, és a görög joghurtos dresszinggel.
Tip
Bármilyen fehérhúsú hallal, akár harcsával, hekk filével, vagy fogassal is elkészíthető. A salátához használhatunk Cézár öntetet is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD