Buy all ingredients right below the recipe
HOZZÁVALÓK
- 8 szelet sonka
- 4 db bivalymozzarella
- 25 dkg beluga, vagy puy lencse
- 1 liter alaplé
- Kevés borecet vagy citromlé
- Friss petrezselyem
- Friss kakukkfű
- Friss snidling
- Babérlevél
- 0,5 dl extra szűz olívaolaj
- Mikrozöldek, csírák
- 2 szál répa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1 salottahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kanál magos mustár
- Só
- Bors
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A lencsét az alaplében, babérlevéllel főzzük meg puhára, majd szűrjük le.
- 2A hagymát, fokhagymát és a gyökérzöldségeket vágjuk apró kockára és kevés olíván dinszteljük meg.
- 3A megfőtt lencsét keverjük össze a dinsztelt zöldségekkel és keverjük össze olívával és ízlés szerint kevés magos mustárral, borecettel, vagy citromlével, sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá felvágott zöldfűszereket.
- 4A mozzarellát burkoljuk a sonkába és tálaljuk a langyos lencsesalátával, zöldfűszerekkel, mikrozöldekkel megszórva.
Tip
Másféle sonkával is elkészíthető, kipróbálhatjuk fekete erdő, vagy Serrano sonkával is. 10 percre bedobhatjuk a sütőbe is sonkába göngyölt sajtot, hogy a sonka megpiruljon és a sajt kissé megolvadjon.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is.
Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!