Sutcha

Sutcha Rumpsteak steak Argentina grain fed

ca. 260 g

11 DAYS AVERAGE FRESHNESS

ca.

 HUF 3,441 HUF 12,999 /kg

Delivery within 90 minutes

20+ customers buy regularly

Category:
Country: Argentina,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Sutcha Argentin RumpsteakAz érlelt rumpsteak egy nagyon kedvelt húsfajta, amit főleg steakként készítenek el. Ez a hús a marha fartő részén található, közvetlenül a lapos hátszín szomszédságában. Sovány húsról van szó, jellemzően finom zsírszövetével és jellegzetes ízével kitűnik. Ezek az Angus, Hereford vagy Zebu kombinált fajtái. A steakeket nedves eljárás során legalább 40 napig érlelik vákuumzacskókban, majd porciózást követően további 1-2 hétig érik a vákuumcsomagolásban.

Az argentin marhahús a világ egyik legjobbjának hírnevét vívta ki. Széles körben ismert arról, hogy páratlanul lágy és ízgazdag, annak ellenére, hogy csak ritkán fűszerezik sóval. Mitől olyan jó az argentin marhahús íze? A válasz a marhahús élettartamában rejlik, az elejétől a végéig. Amikor a spanyolok a 16. században először hoztak szarvasmarhákat Argentínába, Las Pampas a paradicsomnak tűnhetett számukra. A préri végtelennek tűnő, többnyire sík, párás és mérsékelt éghajlatú, a szarvasmarha-barát fű termesztéséhez tökéletes. Az Argentínába behozott számos szarvasmarhafajta ( pl. Angus vagy Hereford ) jól élt a pampákon, boldogan legeltek és gyakran ízletesebb és táplálóbb marhahúst készítettek. A szemestakarmányozás azt jelenti, hogy az állatokat legalább 100 napig etették, a takarmányban lévő energiafelesleggel, amelyet a szemeken keresztül juttattak el az optimális intramuszkuláris zsírtartalom, az úgynevezett márványosodás elérése érdekében. Ez a takarmányozási folyamat a marhahúsok kedvelői által igényelt nagyon szaftos húst eredményez.

Fogyasztási érdekesség

Az argentin szarvasmarha-tenyésztés türelme az argentin marhahús elkészítési módjára is vonatkozik. Ahelyett, hogy gyorsan, forró propánlángon sütnék, az argentin steakeket hagyják, hogy lassan süljenek meg, kizárólag fa- vagy faszénbrikettekkel táplálva. 
A magas hő vagy a parilla közvetett módon főzi a húst. Ahelyett, hogy a húst közvetlenül a láng fölé helyeznénk, a hús oldalra kerül, ahol a belső hőmérséklet emelkedésével lassan csodálatos, füstös ízt kap. Ez a másik oka annak, hogy az argentin marhahús olyan puha, annak ellenére, hogy kevesebb zsírt tartalmaz.  Az argentin steak végig egyenletes marad, egyenletesen sül, és gyakran elég puha ahhoz, hogy kanállal vágjuk! Mivel a pampas marhahús egy gyönyörű, fűvel táplált csoda, a jó argentin steakekhez csak a legkevesebb só kell, és egyszerű köretek: sült krumpli, salsa criolla és végtelen mennyiségű chimichurri.

Tárolás

Hűtőszekrényben 0-4 °C-on tároljuk.

Forgalmazó

Velká Pecka s.r.o.
Sokolovská 100/94
186 00 Praha 8 – Karlín
Česká republika


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

Durability

Average durability from the time of delivery: 11 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 1 day.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

Marhahús

Nutritional values per 100 g

Energy value kJ/ kCal
Fats g
including saturated fatty acids g
Carbohydrates g
including sugars g
Protein g
Salt g
Fibre g