
Chateau Teleki
Teleki Inspiráció Villányi Franc
0,75 lHázhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
A megjelenített évjáratot és alkoholfokot igyekszünk a legpontosabban feltüntetni, de mivel az évjáratváltások idején előfordulhatnak eltérések, így kérjük, vásárlás előtt érdeklődj az aktuális évjáratról az ügyfélszolgálatunknál, amennyiben ez szempont a termék kiválasztásánál.
Chateau Teleki Villányi Franc
A Villányi Franc szine mélyebb tónusú, vibráló rubin. Gazdagon fűszeres, kissé mediterrán illat, pikáns, fás,toastos, fekete cseresznyés jegyekkel.A korty feszes,mégis bársonyos textúrájú : visszaköszönnek benne a bogyós gyümölcsök és némi toastos jelleg. Hosszú lecsengésű, zamatgazdag. Osztozik a sikereinkben.
- Fogyasztását 16-20°C-on ajánljuk.
Termelői információ
A pincészetet a magyar borászat megmentője, a híres szőlész, Teleki Zsigmond alapította 1881-ben, az ő öröksége ma is meghatározó a birtok távlati céljaiban és mindennapi életében egyaránt. Villány leghosszabb pincerendszere húzódik a modern borászati üzem alatt, amelyben évente 2 millió bort palackoznak. A borvidék legnagyobb pincészeteként vannak területeik minden kiemelkedő minőséget adó dűlőben, terem gyümölcsük a legendás Kopár-dűlőben, az Ördögárok-, a Csillagvölgy- vagy a Jammertal-dűlőben is. Pincészetük jelenleg 370 hektár termőterülettel rendelkezik, amely 2020-ra közel 500 hektárra bővült. A Teleki-hagyományok és a borvidék tradíciói mellett fontos számukra az innováció, így a múlt értékei és az emberi tudás mellett a modern berendezéseket is a minőség szolgálatába állítják a műholdas szőlőfigyelő-rendszertől a számítógép-vezérelte telepítésig.
Villány kivételes adottságai páratlan vörösborokat eredményeznek, a mediterrán klímának köszönhetően biztonsággal beérnek a bordeaux-i fajták – a cabernet sauvignon, a cabernet franc és a merlot –, de jól érzi magát a kékfrankos is. Kisebb mennyiségben szüretelik, de szeretik a syrah-t vagy az itthon kevéssé ismert petit verdot-t is. Villány hagyományos fajtája, a portugieser vörösborként és rozéként is készül, a pinot noir pedig hűvös eleganciájával nemcsak vörösboraik szépségét emeli, hanem palackos erjesztésű pezsgő alapanyagát is adja.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tárolandó 10-18 °C között.
Forgalmazó
Csányi Pincészet Zrt.
7773 Villány, Ady fasor 2.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Allergének
Kén-dioxid és az SO2-ben kifejezett szulfitok |