• Kedves Kiflis! Készülj fel velünk időben a május 1-i munkaszüneti napra! Aznap zárva tartunk, ezért érdemes már most leadni a rendelésed, hogy minden szükséges finomság időben megérkezzen hozzád!

Budapest területe

Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 80 dkg lisztesre fövő burgonya
  • 30 dkg liszt + a nyújtáshoz 5 dkg
  • 1,5 teáskanál stevia
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 1 ek porcukor + a szóráshoz 6
  • 14 db érett szilva
  • 1 db tojás

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    Főzd meg a burgonyát héjában, majd hámozd meg még forrón, és nyomd át egy burgonyanyomón. Ha langyosra hűlt, dolgozd össze a liszttel, az 1 evőkanál vajjal, a tojással és egy csipet sóval, amíg sima tésztát nem kapsz.
  • 2
    Nyújtsd ki a tésztát félujjnyi vastagra, és vágd 14 négyzetre. A szilvákat mosd meg, szárítsd le, magozd ki, és helyezz mindegyik mag helyére egy-egy kockacukrot.
  • 3
    Forralj egy nagy fazékban enyhén sós vizet. Tedd a szilvaszemeket a tésztanégyzetek közepére, csippentsd össze a sarkokat, majd lisztes kézzel formázd gömbölyűre a gombócokat. Főzd őket forrásban lévő vízben körülbelül 15 percig.
  • 4
    Amíg a gombócok főnek, olvaszd meg a maradék vajat, add hozzá a zsemlemorzsát, és ha szeretnéd, egy evőkanál porcukrot is. Állandó keverés mellett pirítsd világosbarnára.
  • 5
    Szedd ki a gombócokat a vízből, hagyd lecsepegni, majd forgasd meg a vajas, pirított morzsában.
Konyhafőnök
Hajt a versenyszellem? Vagy csak ennél valami finomat? Készítsd a Konyhafőnök fogásait otthon is!

HOZZÁVALÓK