• Kedves Kiflis! Készülj fel előre velünk - tömeg és sorban állás nélkül - a május 1-jei munkaszüneti napra! Aznap ugyan mi is zárva tartunk, de előrendelést természetesen fogadunk.
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
4 ADAG

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK A FÁNKOKHOZ

  • 5 tojás
  • 10 dkg Lurpak dán vaj
  • 20 dkg Szafi Free Hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (gluténmentes)

HOZZÁVALÓK A VANÍILIÁS KRÉMHEZ

  • 2 csomag Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál Béghin Say Cukor vanília aromával
  • 5 dkg puha Lurpak dán vaj
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 púpos evőkanál porcukor
  • 1 csomag Dr. Oetker sütőpor vagy vanillincukor
  • SanLucar lime (ízlés szerint)

HOZZÁVALÓK A KARAMELLKRÉMHEZ

  • 10 dkg Béghin Say Cukor vanília aromával
  • 1 dl tejszín

HOZZÁVALÓK AZ ÖSSZEÁLLÍTÁSHOZ

  • 5 dkg Béghin Say Cukor vanília aromával

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Forralj fel két deciliter vizet a felkockázott vajjal, majd folyamatos kevergetés mellett add hozzá a lisztet és főzd kis lángon addig, amíg be nem sűrűsödik.
  • 2Ha besűrűsödött, vedd le a tűzről, hagyd egy kis ideig hűlni, és egy habverővel egyesével dolgozd bele a tojásokat. A masszát töltsd ezután habzsákba.
  • 3Sütőpapírral fedett tepsire nyomj kicsi halmokat (azért legyenek kicsik, mert a sütés folyamán nagyon meg fognak nőni), és ezt rakd 180 fokos sütőbe. A hőmérsékletet csökkentsd pár perc elteltével és süsd meg a fánkokat.
  • 4A vaníiliás pudingporokból öt deciliter tejjel és három evőkanál kristálycukorral főzz sűrű pudingot, amit utána hagyj teljesen kihűlni.
  • 5Verj kemény habot a tejszínből a porcukorral és a vaníliás cukorral.
  • 6A kihűlt pudingot vegyítsd el a habosra kevert vajjal, majd forgasd hozzá a tejszínhabot is. Ízlés szerint tehetsz bele egy kis lime-ot is. Ha ez kész, kanalazd ezt egy hosszúcsövő habzsákba, és töltsd be vele a kihűlt fánkokat.
  • 7Karamellizálj 10 dkg cukrot, majd öntsd fel egy deciliter felforrósított tejszínnel. Ezt közepes lángon főzd sűrűre, utána pedig hagyd kihűlni.
  • 8 A tejszínes karamellkrémmel építs egy piramist a megtöltött fánkokból.
  • 9Végezetül karamellizálj 5 dkg kristálycukrot, picit hűtsd le, majd egy fakanál vagy villa segítségével húzz szálakat belőle, amikkel tekerd körbe a fánktornyot.
  • 10Azonnal tálald, mivel állás közben a krém felpuhítja a tésztát.
Kifli Kukták
A Kifli Kukták kedvenc receptjeit gyűjtöttük össze neked a desszertektől az igazi magyaros ételeken át a nemzetközi konyháig. Mi mindet imádjuk!

HOZZÁVALÓK A FÁNKOKHOZ

HOZZÁVALÓK A VANÍILIÁS KRÉMHEZ

HOZZÁVALÓK A KARAMELLKRÉMHEZ

HOZZÁVALÓK AZ ÖSSZEÁLLÍTÁSHOZ