Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 4 darab (gömb)cukkini
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg hajdina
- Egy konzervnyi fehér bab
- 5 szem aszalt paradicsom
- Egy maréknyi friss bazsalikomlevél
- Só ízlés szerint
- Bors ízlés szerint
- 1 ek olívaolaj
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A hajdinát odatesszük főni: ehhez az alaposan, többször, meleg vízben átöblített hajdinát másfél-kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben kb. 15 alatt puhára főzzük.
- 2Előkészítjük a cukkinit is: a szárát levágjuk és egy karalábévájó vagy kiskanál segítségével a magokat kiszedjük a belsejéből. (Ha normál cukkinivel dolgozunk, hosszában vágjuk fel és kis csónakot formázunk belőle, ahogy kivájjuk a magos részét.)
- 3A hagymákat felaprítjuk és serpenyőben, kis olívolajon megpároljuk. Ehhez adjuk a lecsöpögtetett babot és az apróra vágott aszalt paradicsomot, friss bazsalikomlevelet.
- 4A babos alaphoz keverjük a megfőtt hajdinát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- 5Ezzel a hajdinás-babos töltelékkel töltjük meg a cukkiniket és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
- 6Balzsamecettel meglocsolva tálaljuk.
Báder Gabka
Táplálkozási tanácsadóként, a gasztronómia iránt rajongóként és kisgyermekes anyukaként tudja, hogy egy egyszerű, de teljes értékű étel receptje mindig jól jön.
Ha egészségtudatos ételeket keresel, itt megtalálod!
Instagram: @_bgabka_