• Kedves Kiflis! A pünkösdi ünnepnapokon kicsit megpihen a kiszállításunk, hogy keddtől újult erővel és emelt kapacitással támogassunk a bevásárlásban. Előrendelést viszont már most is fogadunk!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
1 ADAG

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK A TÖLTELÉKHEZ

  • 1,5 kg alma
  • 2-3 ek cukor (ez függ attól is, hogy mennyire édes az alma)
  • Ízlés szerint őrölt fahéj

HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ

  • 50 dkg finomliszt
  • Csipet só
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk vanília kivonat
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg zsír
  • 2 tojás
  • 4 ek 20%-os tejföl + 2 tk a kenéshez
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2-3 evőkanál tej

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

 

ELKÉSZÍTÉS

  • 1Az almát nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem, a levét kicsavarom, majd az almát összekeverem a cukorral és a fahéjjal.
  • 2A lisztet elkeverem a sóval, a sütőporral és a cukorral, majd hozzáadom a zsírt, a tojásokat, a tejfölt, a vanília kivonatot, alaposan kidolgozom a tésztát majd két részre osztom.
  • 3Az egyik részt, lisztezett deszkán, 3-4 mm vastagságúra nyújtom, belesimítom a tepsibe, ráhalmozom a cukros, fahéjjas almát majd kinyújtom a másik rész tésztát is és befedem vele az almás tölteléket. a széleit összeillesztam, a felesleges tésztát levágom!
  • 4A tetejét villával megszurkálom, lekenem tejföllel és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 25-30 perc alatt készre sütöm. A sütési idő, sütőnként változhat, végezzünk tűpróbát. Miután kiveszem a sütőből még lekenem 2-3 evőkanál tejjel.
GastroHobbi
Enikő és Gergő közös hobbija, a GastroHobbi egy főzős blogból indult kaland, ami ma már ott tart, hogy videóikon átlagosan havonta 15-25 millió megtekintés van, emellett számos receptkönyvet is kiadtak már. Váljon számodra is hobbivá a főzés!

HOZZÁVALÓK A TÖLTELÉKHEZ

HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ