• Kedves Kiflis! A pünkösdi ünnepnapokon kicsit megpihen a kiszállításunk, hogy keddtől újult erővel és emelt kapacitással támogassunk a bevásárlásban. Előrendelést viszont már most is fogadunk!
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchases without a minimum order amount
Exclusive 15% discount on top products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg sertés tarja, vagy lapocka
  • 4 db hamburgerzsemle
  • 1 db hagyma
  • 20 dkg sárgarépa
  • 1 fej káposzta
  • 20 dkg majonéz
  • 10 dkg tejföl
  • Bors
  • Oregánó
  • Őrölt római kömény
  • Cukor
  • Fűszerpaprika
  • Ízlés szerint savanyított jalapeno karika

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A fűszerkeverékhez keverjünk össze 2 kanál sót, 1 kanál cukrot, ízesítsük egy kávéskanál fűszerpaprikával, kevés oregánóval, feketeborssal, római köménnyel ízlés szerint. Óvatosan bánjunk a fűszerekkel!
  • 2Forgassuk a húst alaposan ebbe a keverékbe. Közben izzítsuk be a sütőnket 200 fokra.
  • 3Tegyük a húst egy lefedhető sütőtálba és lefedés nélkül 20-30 perc alatt pirítsuk meg, majd vegyük le a hőt kb 160 fokra, fedjük be és süssük olyan puhára a húst, hogy szálaira lehessen szedni. Forrtassuk össze a saját szaftjával és tálalásig tartsuk meleg helyen.
  • 4A salátához vágjuk apróra a hagymát, vékony szálakra a répát és a káposzta felét is. Kicsit sózzuk meg és hagyjuk állni egy órát, majd alaposan nyomkodjuk ki.
  • 5Ezután majonézzel és tejföllel keverjük össze ízlés szerint és ha szükséges, sóval, borssal ízesítsük.
  • 6Tálaljuk a megpirított zsemlékben a salátával!
Tip
A pulled pork természetesen szabad tűzön, smokerben, vagy grillen indirekt hőn elkészítve a legjobb, ha van rá lehetőségünk ott is próbáljuk meg, a fűszerezés ugyan úgy megfelel arra a receptre is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK