Skip navigation
  • Megérkezett a karácsonyi katalógusunk, amiben rengeteg inspirációt találsz és minden oldalon egy kis varázslat fogad. Lapozd végig és vásárolj be néhány kattintással! 

10 DB (Muffin méretű tortácska)

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 225 g natúr krémsajt
  • 1 egész tojás
  • 1 teáskanál citromlé
  • Fél vanília kikapart magja vagy bourbon vaníliás cukor
  • Csipet só
  • 1 evőkanál nádcukor vagy méz (ez ízléstől függően akár el is hagyható)
  • 100 g Gullón gluténmentes keksz zabbal és naranccsal
  • 30 g olvasztott Tarka teavaj
  • 120 g Real Nature görög joghurt

HOZZÁVALÓK A DÍSZÍTÉSHEZ

  • Gyümölcs
  • Debic Tejszínhab Spray

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A kekszet aprítógéppel összetörjük, majd összekeverjük az olvasztott vajjal. Kekszenként eltérő mennyiségű vajat fog felszívni a törmelék, így ha túl száraznak érzékeljük még adhatunk hozzá egy kevés vajat.
  • 2
    Egy tálban a krémsajtot simára keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a joghurtot, a tojást a citromlevet a vaníliát és a csipet sót. Közepes sebességgel 2-3 perc alatt simává keverjük.
  • 3
    Szilikon vagy muffinformában kb fél cm vastagon elterítjük alulra a kekszes keveréket jól megtömörítve, majd 165 fokon kb 10 perc alatt elősütjük. Ezt követően kivesszük a sütőből, egyenletesen eloszlatjuk a krémet rajta, arra figyeljünk, hogy bár tegyük tele a formát, de ne tegyen teljesen tele, mert egy picit megemelkedik sütés közben. Majd visszatesszük a 155 fokos sütőbe, kb 22 percig.
  • 4
    A sütési idő elteltével kivesszük a sütőből és hagyjuk a formában kihülni a tortácskát. Ezt követően kivesszük a muffinkapszlikból, és 2-3 óra alatt a hűtőben kihűtjük. Tejszínhabbal és idény gyümölccsel díszíthetjük.
ManóMenü
A ManóMenü alapítója Ambrus Éva, kisgyermekes édesanya. Azt vallja, gyermekünk és családunk táplálása az egyik legfontosabb küldetésünk, ezért ebben szeretne segítséget nyújtani szuper cikkekkel és receptekkel, trükkökkel, praktikákkal megfűszerezve.

HOZZÁVALÓK

HOZZÁVALÓK A DÍSZÍTÉSHEZ