
Sea-Kings
Sea-Kings BIO Divine extra szűz olívaolaj
0,75 lHázhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Sea-Kings Divine olívaolaj
A Sea-Kings Divine olívaolaj Kréta legjobb régiójából származó, kizárólag mechanikai sajtolással készült csúcsminőségű, BIO minősítésű, extra szűz olívaolaj.
Az olívaolaj az olajfa (Olea europaea) csonthéjas terméséből, az olajbogyóból mechanikai úton (préseléssel) előállított zöldessárga, jellemző illatú, kellemes, édeskés ízű, szobahőmérsékleten folyékony növényi zsiradék. Az olajfa a monda szerint, az istenek ajándéka, Pallasz Athene ajándékozta az athénieknek.
Kréta Görögországon belül is a lejobb minőségű olívaolaj hazája, a Sea-Kings olajok Kréta legjobb olajfáiról származnak, szigorúan ellenőrzött természetes eljárásokkal készülnek. A Divine nagyon gyümölcsös, testes, hamisítatlan "befejező" olaj, de főzésre is nagyszerűen alkalmas.
Az olívaolaj 20 °C alatt zavarossá válhat, ennél alacsonyabb hőmérsékleten pedig szilárd pelyhek formálódhatnak benne. Ez a minőségére nincs hatással, szobahőmérsékleten az olaj újra kitisztul.
Dakos Sea-Kings módra
A Dakos egy csodálatos, nagyon finom és egészséges krétai étel, amelyet általában paximadi (árpa kétszersült, de jó bármilyen teljes kiörlésű is), friss paradicsom, feta vagy mizitra sajt, olívabogyó és különböző fűszerek felhasználásával készítenek. Az étel tetejére olívaolajat is öntenek. Görögországban mindenhol ismerik, de az igazi hazája Kréta, ahol minden vendégség elmaradhatatlan kelléke.
Hozzávalók:
- 4 db teljes kiörlésű kétszersült
- 150g Sea-Kings Divine olívaolaj
- 150g feta sajt
- 4 közepes paradicsom reszelve
- 2 közepes paradicsom apróra vágva
- 12 szem olajbogyó
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- Friss oregánó
Elkészítése:
A kétszersültekre ráöntjük az olívaolaj felét
A paradicsomot lereszeljük és összekeverjük az összezúzott fokhagymával,ezt a kenyerekre tesszük egyenletesen elosztva. Jöhet az apróra vágott hagyma, a sajt,az olajbogyó és az apróra vágott paradicsom. Erre ráöntjük az olaj másik felét (nem baj, ha locsog kicsit). A tetejére friss oregánót teszünk és az egészet hagyjuk 2 órát, hogy mindent átjárjon az olívaolaj friss gyümölcsössége és megpuhuljon a kenyér.Jó étvágyat!
Tárolás
Száraz, napfénytől védett, hűvős helyen tárolandó !
Forgalmazó
Sea-Kings Hungary Kft.
Szentendre 2000 Hullám u. 21 Hungary
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Összetevők
Olivaolaj |
Tápérték: 100 g
Energia | 3452 kJ/840 kCal |
Zsír | 92 g |
amelyből telített zsírsavak | 13 g |
Szénhidrát | g |
amelyből cukor | g |
Fehérje | g |
Só | g |
Élelmi rost | g |