

Csúcsos káposzta
0,55 kgFRISSESSÉGI GARANCIA
Házhoz szállítás akár 90 percen belül
Vásárold meg a lejáratközeli, de még kiváló minőségű élelmiszereket jelentősen alacsonyabb áron, és segíts nekünk csökkenteni az ételpazarlást!
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Szeretnénk felhívni figyelmedet arra, ha sárgás külső levelekkel érkezik meg a káposzta hozzád az nem a romlás jele, szándékosan van rajta, mert ez a külső réteg óvja meg a belső csúcsos káposztát.
Nagy mennyiségben tartalmaz A-, B-, C- és U-vitamint, káliumot, ként, jódot, kalciumot, foszfort, vasat.
Többek között az emésztőrendszer egyik legjobb természetes gyógy- és regeneráló-szere. A káposzta fogyasztása gátolja a rákos sejtek szaporodását. Pozitívan befolyásolja a szervezet által előállított inzulin mennyiségét, ezért fogyasztása cukorbetegeknek is ajánlott.
*A kép illusztráció.
Érdekessége
A termesztett káposzták őse az Atlanti-óceán és a Földközi-tenger területén volt őshonos. Kétnyári növény: első évben levelei tőrózsát formáznak (ezt használjuk fel különféle ételekhez), míg a második éven több méter magas szárat növeszt, melyen sárga színű virágzatából magok fejlődnek ki. A fejes káposztát az ókori görögök nemesítették ki, míg a ma ismert változatai a középkorban alakultak ki.
Felhasználás
Klasszikus káposztás kocka
Hozzávalók:
- 500 g tészta
- 750 g káposzta
- 100 g sertészsír
- 25 g cukor
- 5 g fekete bors
- só ízlés szerint
Elkészítés:
- A fejes káposzta sérült leveleit eltávolítjuk, és a fejet alaposan megmossuk. A torzsája mentén haladva kettévágjuk a káposztát, majd két-két befelé irányuló mozdulattal eltávolítjuk a torzsát.
- A káposztát apró kockákra vágjuk, vagy reszeljük. Sózzuk, alaposan átforgatjuk, és 15 percig állni hagyjuk, ezalatt levet ereszt. Alaposan kicsavarjuk belőle a vizet.
- A zsírt felforrósítjuk, amiben folyamatosan keverve aranysárgára pirítjuk a cukrot. Hozzáadjuk a káposztát. Állandóan keverve addig pirítjuk, amíg világosbarna színű, karamellizált ízű lesz. Ekkor sóval, törött borssal ízesítjük.
- A száraztésztát kifőzzük, majd hozzákeverjük az elkészült káposztát. Tálaláskor porcukrot és fekete borsot kínálunk mellé.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen 5-10 °C között tárolandó. A kései érésű, tömött fejű fajták megfelelő körülmények között a következő idényig eltarthatók.
Forgalmazó
Kifli.hu Shop Kft.
Jászberényi út 45, 1106, Budapest
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.