Csúcsos káposzta

0,55 kg

FRISSESSÉGI GARANCIA

1 299 Ft 2 362 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

100+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Hollandia,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Szeretnénk felhívni figyelmedet arra, ha sárgás külső levelekkel érkezik meg a káposzta hozzád az nem a romlás jele, szándékosan van rajta, mert ez a külső réteg óvja meg a belső csúcsos káposztát. 

Nagy mennyiségben tartalmaz A-, B-, C- és U-vitamint, káliumot, ként, jódot, kalciumot, foszfort, vasat.
Többek között az emésztőrendszer egyik legjobb természetes gyógy- és regeneráló-szere. A káposzta fogyasztása gátolja a rákos sejtek szaporodását. Pozitívan befolyásolja a szervezet által előállított inzulin mennyiségét, ezért fogyasztása cukorbetegeknek is ajánlott.

*A kép illusztráció.

Érdekessége

A termesztett káposzták őse az Atlanti-óceán és a Földközi-tenger területén volt őshonos. Kétnyári növény: első évben levelei tőrózsát formáznak (ezt használjuk fel különféle ételekhez), míg a második éven több méter magas szárat növeszt, melyen sárga színű virágzatából magok fejlődnek ki. A fejes káposztát az ókori görögök nemesítették ki, míg a ma ismert változatai a középkorban alakultak ki.

Felhasználás

Klasszikus káposztás kocka

Hozzávalók:

  • 500 g tészta
  • 750 g káposzta
  • 100 g sertészsír
  • 25 g cukor
  • 5 g fekete bors
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A fejes káposzta sérült leveleit eltávolítjuk, és a fejet alaposan megmossuk. A torzsája mentén haladva kettévágjuk a káposztát, majd két-két befelé irányuló mozdulattal eltávolítjuk a torzsát.
  2. A káposztát apró kockákra vágjuk, vagy reszeljük. Sózzuk, alaposan átforgatjuk, és 15 percig állni hagyjuk, ezalatt levet ereszt. Alaposan kicsavarjuk belőle a vizet.
  3. A zsírt felforrósítjuk, amiben folyamatosan keverve aranysárgára pirítjuk a cukrot. Hozzáadjuk a káposztát. Állandóan keverve addig pirítjuk, amíg világosbarna színű, karamellizált ízű lesz. Ekkor sóval, törött borssal ízesítjük.
  4. A száraztésztát kifőzzük, majd hozzákeverjük az elkészült káposztát. Tálaláskor porcukrot és fekete borsot kínálunk mellé.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen 5-10 °C között tárolandó. A kései érésű, tömött fejű fajták megfelelő körülmények között a következő idényig eltarthatók.

Forgalmazó

Kifli.hu Shop Kft.
Jászberényi út 45, 1106, Budapest


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.