Brokkoli

500 g

FRISSESSÉGI GARANCIA

999 Ft 1 998 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

2000+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Spanyolország, Olaszország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Fontos hatóanyagként kell még megemlíteni az izotiocianát nevű fitovegyületet, ami májdaganat sejtjeiben hatékonyan fellép a sejtburjánzás ellen és serkenti az apoptózist. Általánosságban pedig, mint természetes katalizátorok a máj működését serkentik, amely így olyan enzimeket és egyéb bioaktív anyagokat termel, amelyek hatékonyan veszik fel a harcot a tumoros sejtek ellen.

*A kép illusztráció.

Érdekessége

 A brokkoli A- és C- és K-vitaminban igen gazdag, de folsav, kálium, kalcium, élelmi rost és foszfortartalma is jelentős. A brokkoli több mint 30 antioxidáns hatású anyagot tartalmaz, ezek különböző indolok, bioflavonoidok. A legfontosabb hatóanyagának a karfiolban és a káposztában is megtalálható szulforafán nevű kéntartalmú vegyületet tartják.

Felhasználás

Felhasználási területe nagyon változatos, hiszen savanyúságnak, köretnek, levesnek vagy spárga módjára főételnek egyaránt elkészíthető. Igyekezzünk a feldolgozás, párolás során csak rövid ideig, maximum 10 percig melegíteni, hogy megőrizzük értékes vitamin és ásványi anyag- tartalmát.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen 0-4 °C között tárolandó.

Forgalmazó

Kifli.hu Shop Korlátolt Felelősségű Társaság
1106 Budapest, Jászberényi út 45.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.