JÓkenyér Kovászos Kis sima stangli

50 g
 109 Ft 2 180 Ft/kg
Származási ország: Magyarország,

Termékleírás

Mi lenne a kifliből, ha nem nyújtanák ki, göngyölnék fel és görbítenénk félhold alakúra? Hacsak egyszerűen egy rudacskát formáznánk belőle? Na, ő lenne a stangli! Neve a „Stangerl, Stange” szavakból származik, mely német eredetű, és „rudacska, rúd” a jelentése. A JÓkenyér stanglija – mely hagyományos tejes tészta alapú - saját kovásszal, hosszú érlelési technológiával készül. A tészta hosszadalmas pihentetése nem csupán azt eredményezi, hogy kellően össze tudnak érni az ízek, de többek között ennek köszönhető az is, hogy az így készült finomság tovább friss marad. A stangli önmagában is finom harapnivaló, de gyermekek számára szendvicset is készíthetünk belőle, hisz puha állagának és kisebb átmérőjének köszönhetően, könnyebben tudják harapni, mint más péksüteményeket.

Termelői információ

A JÓkenyér családi vállalkozásként indult és 27 éve azon dolgozik, hogy minél több ember asztalán ott legyen a friss, kovászos, adalékmentes pékáru. Kiemelten figyelnek arra, hogy 100%-ban természetes alapanyagokból készítsék a kenyereiket és pékáruikat. Vallják, hogy ami a jó kenyérhez kell, az a természet ajándéka és a pék szíve-lelke. Ezért kerülik az ízfokozókat, adalék- illetve színezőanyagokat.  A mai napig azzal a kovásszal dolgoznak, amit közel 30 éve Baden-Badenből hoztak haza azzal a céllal, hogy megteremtik Magyarországon a világörökség részét képző német „Brotkultur” alapjait.  A JÓkenyérnél a hagyományos búzakovász mellett rozskovászt és teljes kiőrlésű búzából és rozsből készült kovászt is használnak, amihez a gabonát saját malmukban, frissen őrlik. Ez biztosítja kenyereik frissességét és ízét.

 

Tárolás

Száraz, hűvös helyen tárolandó!

Forgalmazó

Ludwig & Mentesi Kft.
2084 Pilisszentiván, Erzsébet Ipari park 4.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.