-13 %
Vivino szolgáltatás értékelése

Kovács és Lánya - Sol Montis Fajzat cuvée 2021

0,75 l
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.
Kedvezmény vége: 2023. 07. 06.
 3 999 Ft 
4 649 Ft5 332 Ft/l
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.Az áru átvételekor ellenőrizzük az életkorod.
Kategóriák:
Származási ország: Magyarország,

A pince birtokbora, amely Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon és Tempranillo házasságából született. A szőlőterületek Gyöngyöstarján legjobb adottságú dűlőjén, Fajzatpusztán helyezkednek el. 

Jellemzői

  • Száraz.
  • Vörösbor.
  • Fajta: Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon, Tempranillo
  • Mátrai borvidékről.
  • 14%-os alkoholtartalmú.
  • Rózsa, licsi, piros bogyós gyümölcsöket tükröző ízvilág.
  • 3-5 nap héjon áztatás, és erjesztés, majd 10 hónap fahordós érleléssel.
  • 2021-es évjárat
  • Sav: 5,6
  • Cukor: 4,8 g/l

A Mátrai borvidékről
A Mátra-hegység déli lankáin az északról védett szőlőterületeken már a középkorban is jelentős bortermelés folyt. Több világi és szakrális uradalmi szőlő és középkori pince jegyezte fel a helyi bortermelés létezését. Leghíresebb a XVIII. század közepén épített gyöngyöstarjáni úgynevezett Haller-uradalmi dézsmapince, amelynek feneketlen gyomra nyelte el a környék musttermését, amiből kiváló fehérbor készült.
Jellemző szőlőfajtái az Irsai Olivér, chardonnay, leányka, szürkebarát, kékfrankos, cabernet franc, cabernet sauvignon.

Leírás
Száraz vörösbor.

Termékinformáció
Gyermekektől elzárva tárolandó.

Termleői információ
A Kovács és Lánya borkészítő birtoka a Mátrai borvidék szívében elhelyezkedő Gyöngyöstarján ad otthont. A települést környező táj egy igazi csoda, ezért küldetésünknek érzik, hogy a Mátra jellegzetességeit legjobban kifejező, nemes borokat alkossanak. A szelíd dombok lábánál elterülő több mint 100 hektáros szőlőbirtokon gazdálkodnak, ősi borászati tradíciókat tisztelő szakmai múlttal és fiatalos, friss lendülettel.
Kovács László 1999-ben alapította a jelenlegi Kovács Borászatot, és gazdagította saját dűlőkkel a nagyszülőktől örökölt szőlőbirtokot. Azóta folyamatos az újabb, egyre minőségibb terméssel büszkélkedő ültetvények vásárlása, telepítése és a szőlészet-borászat fejlesztése. Hiszen sosem tévesztjük szem elől a célt, amely már az őseinket is lelkesítette: küldetésük továbbra is az, hogy a Mátra varázslatos sokszínűségét legjobban kifejező borok szülessenek. 2011-ben a borász lánya, Kovács Zita szintén visszatért az elődök hagyományához, így ma már ő is a családi vállalkozás oszlopos és lelkes tagja édesapja mellett.

Tárolás
Száraz, hűvös helyen tartandó.

Forgalmazó
Agrion West Kft.
Gyöngyöstarján, Dobó u. l9.


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.