Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Bőrápolás várandósság idején

Bőrápolás várandósság idején

A várandósság ideje alatt a női szervezetben bekövetkező hormonális változások a testre és a lélekre egyaránt kihatnak. A kismamák lelkivilága és bőre is érzékenyebbé válik ebben az időszakban, könnyen előfordulhat, hogy a bőrfelszín erőteljesebben reagál a külső behatásokra és fokozódhat az allergiára való hajlam is. 

Az arcbőrön sok esetben fokozódik a faggyúmirigy termelés, melynek következtében pattanások, mitesszerek jelenhetnek meg, és gyakran a fejbőrön is jelentkezik ez a túlzott faggyúmirigy termelés, így a haj zsírosabbá válhat, gyakoribb mosást igényelve ezzel.

A test más területein, például a kezeken pedig gyakrabban lép fel bőrszárazság.

 

 

Milyen készítmények használhatók biztonsággal? 

Ha a baba fogantatása előtt volt már egy jól kialakult és hatásos bőrápolási rutin, akkor azon nagy valószínűséggel nem kell majd változtatni, kivéve, ha tartalmazott valamily retinol vagy arbutin tartalmú krémet. 

Az arcbőr, a teljes test és az intim területek tisztítására is érdemes valamilyen kímélő, bőrazonos, savas ph-val rendelkező lemosót, mosakodó készítményt választani.

Samponok közül is olyat célszerű használni, amely kíméletesen tisztítja a hajas fejbőrt, különösen akkor, ha gyakoribb hajmosásra van szükség.

Bőrradírokat, amelyek fizikai úton szabadítanak meg az elhalt hámsejtektől, bátran lehet használni hetente 1-2 alkalommal.

Az arckrémekben népszerű hatóanyagok, mint például a hialuronsav, kollagén, peptidek, c- vitamin, bakuchiol, növényi olajok mind-mind használhatók a várandósság ideje alatt. 

Testápoló kiválasztásánál fontos szempont, hogy tiszta, természetes összetevőket tartalmazzon, támogatva ezzel a bőr fiziológiás állapotát. Célszerű inkább ebben az időszakban illatmentes készítményt választani. 

A várandós nőnek ugyanúgy szükség van fényvédő használatára, mint mindenki másnak. Én azokat fizikai fényvédő krémeket tartom biztonságosabbnak, amelyek nem tartalmaznak nanoanyagokat. Lenge, jól szellőző ruhát, kalapot, napszemüveget is be lehet vetni a napsugarak ellen. Érdemes azért kerülni a túlzott napozást. Bőséges mennyiségű tiszta vízzel és értékes táplálékkal is hozzá lehet járulni a bőr védelméhez. A karotinoidokban gazdag (piros, sárga, narancssárga) zöldségek és gyümölcsök erősítik a bőr természetes védelmi funkcióját.

Szakszerűen végzett növényi olajos masszázs kifejezetten ajánlott. Jó hatást gyakorol a pszichés állapotra és táplálja a bőrt is.