• Kedves Kiflis! Készülj fel velünk időben a május 1-i munkaszüneti napra! Aznap zárva tartunk, ezért érdemes már most leadni a rendelésed, hogy minden szükséges finomság időben megérkezzen hozzád!

Budapest területe

Szállítás

Kosár

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 1 csomag, kb 500 g penne, rigatoni, vagy garganelli tészta
  • Bors
  • 5 dkg parmezán
  • 15 dkg vaj
  • 1 kis fej brokkoli
  • 2 szál póréhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl alaplé
  • Borsóhajtás, vagy friss petrezselyemlevél

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Cukkini
  • Gomba
  • Kelbimbó
  • Répa
  • Borsó
  • Bacon
  • Csirkemell

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A rózsáira szedett brokkolit forrásban lévő sós vízben kicsit blansírozzuk meg, kb 3-4 perc alatt, majd szedjük át jeges vízbe, hogy szép zöld és friss maradjon.
  • 2
    A tésztát is főzzük tegyük fel főzni sós vízben.
  • 3
    Míg a tészta fő a póréhagyma karikákat pirítsuk át a vajon, majd öntsük fel alap lével és gyorsan forraljuk el a lé kétharmadát. Ez lesz a mártásunk.
  • 4
    Ha elforrt a lé kétharmada, adjuk hozzá a tejszínt, sózzuk-borsozzuk és forraljuk tovább, míg híg szószt nem kapunk. Ekkor szedjük át bele az aldentere főzött tésztát egy szűrővel és alaposan forgassuk össze. Adjuk hozzá a brokkolit, szórjuk meg parmezánnal és tálaljuk.
Kifli tipp
Bármilyen zöldséget használhatunk, akár cukkinit, gombát, kelbimbót, borsót, répát, stb. Ha nem vegetáriánus ételként fogyasztjuk, akkor piríthatunk bacon-t a tetejére, vagy grillezhetünk hozzá egy kis csirkemellet is.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD