• Kedves Kiflis! A pünkösdi ünnepnapokon kicsit megpihen a kiszállításunk, hogy keddtől újult erővel és emelt kapacitással támogassunk a bevásárlásban. Előrendelést viszont már most is fogadunk!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből

HOZZÁVALÓK

  • 1 csomag, kb 50 dkg garganelli, vagy penne tészta
  • 2 szelet, egyenként kb 20 dkg—os lazac filé
  • 5 dkg parmezán
  • 1 dl alaplé
  • 10 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 cukkini
  • 1 citrom
  • Bors

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD

  • Füstölt lazac
  • Brokkoli
  • Póréhagyma
  • Répa
  • Kelbimbó

Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.

ELKÉSZÍTÉS

  • 1A lazacfiléket tegyük 6 dkg só és 1 liter víz keverékébe, 2 órára.
  • 2Ezután süssük meg őket mindkét oldalukon 3 perc alatt, hogy belül kicsit maradjon rózsaszín, majd tegyük félre pihentetni, amíg elkészítjük a fogás többi elemét.
  • 3Ehhez sós vízben főzzük meg a tésztát, a vajon dinszteljük meg a fokhagymát, öntsük fel alaplével, forraljuk el a levét és adjuk hozzá a tejszínt, majd a vékonyra szeletelt cukkinit.
  • 4A lazacot kézzel szedegessük falatnyi darabokra.
  • 5A tésztát forgassuk össze a szósszal, szórjuk meg snidlinggel, vagy bármilyen számunkra kedves zöldfűszerrel és tálaljuk a lazacfalatokkal és parmezánforgácsokkal.
  • 6Ha gondoljuk, kevés citromot is facsarhatunk rá.
Kifli tipp
Füstölt lazaccal is elkészíthető. A cukkini helyett használhatunk más zöldséget, akár brokkolit, póréhagymát, répát, kelbimbót, stb.
Pataky Péter
Péter az ízes magyar klasszikusok mellett szívesen kalandozik a világ ezerízű játszóterén is. Jelenleg séfként, éttermi tanácsadóként, főzőműsorokban és egy sous vide húsüzem résztulajdonosaként kamatoztatja tudását. Kóstold meg finomságait!

HOZZÁVALÓK

HA MÁSHOGY KÉSZÍTENÉD