Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- Egész pisztráng
- Só ízlés szerint
- Bors ízlés szerint
- Narancs és vagy citromszelet ( kezeletlen)
- 1 gerezd fokhagyma vagy szárított fokhagyma por
- 1 kisebb ág friss rozmaring
- 1 evőkanál étkezési sütőolaj
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A konyhakész pisztrángot alaposan átnézzük, ha találunk még rajta pikkelyt, azt lekapargatjuk, és átmossuk, majd konyharuhával felitatjuk róla a felesleges vizet.
- 2A fokhagymát összezúzzuk vagy nagyon apróra összevágjuk, és a sóval egy pici borssal valamint az olajjal alaposan elkeverjük. Ezzel az olajos fűszeres keverékkel, kívül és belül is bekenjük a pisztrángot, majd néhány szelet kezeletlen citrust és a fűszernövényt a hal belsejébe helyezzük.
- 3Egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük a halat, majd kb. 20 perc alatt 185 fokon készre sütjük.
Kifli tipp
Ebből a halból 1 év alatti gyermek is nyugodtan kaphat, természetesen a szálkákra nagyon vigyázzunk. Babának finom párolt zöldségekkel kínálhatjuk püréként vagy darabosan, és a felnőttek is sült vagy párolt zöldségekkel fogyaszthatják.
ManóMenü
A ManóMenü alapítója Ambrus Éva, kisgyermekes édesanya. Azt vallja, gyermekünk és családunk táplálása az egyik legfontosabb küldetésünk, ezért ebben szeretne segítséget nyújtani szuper cikkekkel és receptekkel, trükkökkel, praktikákkal megfűszerezve.