Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Budapest area

Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 150 g füstölt szalonna
  • 100 g kolozsvári szalonna
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál borsikafű
  • 1 mokkáskanál frissen őrölt tarka bors
  • 2 db babérlevél
  • 700 g sertéslapocka
  • 1 kg savanyúkáposzta
  • Szükség szerint só

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

 

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A füstölt szalonnát vágd apró kockákra, süsd zsírjára, tedd bele a csíkokra vágott kolozsvári szalonnát, majd pirítsd le. Ezt követően mehet bele a finomra vágott vöröshagyma, dinszteld meg, majd add hozzá a fokhagymát. Öntsd fel pici vízzel, szórd meg a fűszerpaprikával és a többi fűszerrel, majd forgasd össze. Add hozzá a kockára vágott húst, főzd fedő alatt 10 percet, majd mehet bele a káposzta (ha szükséges mosd át, akár többször is).
  • 2
    Fedővel lefedve, többszöri kevés vízpótlással, főzd addig, amíg a hús és a káposzta is megpuhul.
  • 3
    Ízlés szerint tejföllel, friss kenyérrel kínálhatod.

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

  • 1
    Elkészítési idő: 90 perc
GastroHobbi
Enikő és Gergő közös hobbija, a GastroHobbi egy főzős blogból indult kaland, ami ma már ott tart, hogy videóikon átlagosan havonta 15-25 millió megtekintés van, emellett számos receptkönyvet is kiadtak már. Váljon számodra is hobbivá a főzés!

HOZZÁVALÓK