Chef Gomba

Chef Gomba Portobello Gomba

350 g

FRISSESSÉGI GARANCIA

Termelői
Elfogyott. Várható kedden.
Jelezz e-mailben a készlet változásról
Hasonló termékek megjelenítése a kategóriából »
Kategóriák:
Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A portobello gomba alapvetően a hagyományos barna csiperkegomba nagy méretű változata. Nagyon nagyok, akár 13-15 cm átmérőjűek is lehetnek, bár sok áruházban kapható a kisebb, 7-8 cm átmérőjű változata, az úgynevezett bella, illetve a „porteenies”, ami még annál is kisebb. A portobello nevet 1980-ban kezdték használni  egyfajta marketing fogásként  hogy a nagy, szokatlan külsejű gombát népszerűsítsék.

A portobello gomba hússzerű állagát a kinyílott lemezek és az ennek következtében kialakult alacsony nedvesség tartalom okozza. Sok recept szerint a lemezeket el kell távolítani főzés előtt. Ez egyrészt ízlés kérdése, másrészt hasznos lehet, mert főzés során a lemezekben található barna spórák az étel többi összetevőjét is beszínezik. Érdemes tehát eltávolítani a lemezeket, ha gombalevest vagy rizottót illetve egyéb rizs vagy tésztaételt készítünk. Ha tölteni szeretnénk a portobello gombát, szintén ajánlatos megválni a lemezektől, mert így több hely marad a tölteléknek.

Termesztéstechnológiája nem olyan intenzív, mint a fehér rokonáé, így termesztése hosszabb ideig tart, ennek is köszönheti egyedülállóan gazdag ízét, az illatanyagok és aromák intenzitását, amivel az ínyencek kedvencévé vált.

https://www.kifli.hu/targy/chef-gomba

*A kép illusztráció.

Termelői információ

Mutsy Árpád 1992-ben alapította két társával a Bio-Fungi családi vállalkozást, ahol mára 20.000 négyzetméteren termesztenek BIO gombákat. Chef gomba márkanév alatt megtalálható a fehér és barna csiperke, fűszeres barna és sárga laska, valamint a különleges Shii-Take is.

Portobello gombasaláta

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 ChefGomba portobello gomba
  • 1 kisebb paradicsom, só
  • frissen őrölt tarka bors
  • 1/2 citrom kifacsart leve
  • olívaolaj
  • a tálaláshoz: 1/2 csokor petrezselyemzöld aprítva

Elkészítés:

  1. A portobello gombát kefével megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. Tányéron kör alakban elrendezzük.
  2. A paradicsomot megmossuk, felkarikázzuk, a gombára helyezzük. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a citromlével és olíva-olajjal.
  3. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Termelői információ

Mutsy Árpád 1992-ben alapította a Bio-Fungi családi vállalkozást, ahol modern, felszíni házakban mára 40.000 négyzetméteren termesztenek különböző gombaféléket. ChefGomba márkanév alatt megtalálható a fehér és barna csiperke, laskagomba, valamint olyan egzotikus gombafélék, mint az ördögszekér laskagomba és a shiitake.”

Tárolás

Hőmérséklet 2-5 °C között

Forgalmazó

Bio-Fungi Kft.
H-2364 Ócsa, Külterület, Hrsz. 0175/9


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

 

Összetevők

portobello gomba100 %