
Chef Gomba
Chef Gomba Portobello Gomba
350 gFRISSESSÉGI GARANCIA
Házhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
A portobello gomba alapvetően a hagyományos barna csiperkegomba nagy méretű változata. Nagyon nagyok, akár 13-15 cm átmérőjűek is lehetnek, bár sok áruházban kapható a kisebb, 7-8 cm átmérőjű változata, az úgynevezett bella, illetve a „porteenies”, ami még annál is kisebb. A portobello nevet 1980-ban kezdték használni egyfajta marketing fogásként hogy a nagy, szokatlan külsejű gombát népszerűsítsék.
A portobello gomba hússzerű állagát a kinyílott lemezek és az ennek következtében kialakult alacsony nedvesség tartalom okozza. Sok recept szerint a lemezeket el kell távolítani főzés előtt. Ez egyrészt ízlés kérdése, másrészt hasznos lehet, mert főzés során a lemezekben található barna spórák az étel többi összetevőjét is beszínezik. Érdemes tehát eltávolítani a lemezeket, ha gombalevest vagy rizottót illetve egyéb rizs vagy tésztaételt készítünk. Ha tölteni szeretnénk a portobello gombát, szintén ajánlatos megválni a lemezektől, mert így több hely marad a tölteléknek.
Termesztéstechnológiája nem olyan intenzív, mint a fehér rokonáé, így termesztése hosszabb ideig tart, ennek is köszönheti egyedülállóan gazdag ízét, az illatanyagok és aromák intenzitását, amivel az ínyencek kedvencévé vált.
https://www.kifli.hu/targy/chef-gomba
*A kép illusztráció.
Termelői információ
Mutsy Árpád 1992-ben alapította két társával a Bio-Fungi családi vállalkozást, ahol mára 20.000 négyzetméteren termesztenek BIO gombákat. Chef gomba márkanév alatt megtalálható a fehér és barna csiperke, fűszeres barna és sárga laska, valamint a különleges Shii-Take is.
Portobello gombasaláta
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 ChefGomba portobello gomba
- 1 kisebb paradicsom, só
- frissen őrölt tarka bors
- 1/2 citrom kifacsart leve
- olívaolaj
- a tálaláshoz: 1/2 csokor petrezselyemzöld aprítva
Elkészítés:
- A portobello gombát kefével megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. Tányéron kör alakban elrendezzük.
- A paradicsomot megmossuk, felkarikázzuk, a gombára helyezzük. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a citromlével és olíva-olajjal.
- Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Termelői információ
Mutsy Árpád 1992-ben alapította a Bio-Fungi családi vállalkozást, ahol modern, felszíni házakban mára 40.000 négyzetméteren termesztenek különböző gombaféléket. ChefGomba márkanév alatt megtalálható a fehér és barna csiperke, laskagomba, valamint olyan egzotikus gombafélék, mint az ördögszekér laskagomba és a shiitake.”
Tárolás
Hőmérséklet 2-5 °C között
Forgalmazó
Bio-Fungi Kft.
H-2364 Ócsa, Külterület, Hrsz. 0175/9
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Összetevők
portobello gomba | 100 % |