• Az első rendelésedet most ingyen szállítjuk, ráadásul 1500 forintot is jóváírunk neked kreditben a kiszállítás másnapján, amit hét napig tudsz beváltani.

Chef Gomba Csokros Laskagomba

300 g
459 Ft 1 530 Ft/kg
Kategóriák:
Származási ország: Magyarország,

A laskagomba speciális összetételének köszönhetően könnyebben emészthető, mint más gombafajták. Könnyed, borjúhúsra emlékeztető ízéhez egy pici borsos, ánizsos, fűszeres aroma társul.

*A kép illusztráció.

Termelői információ

Mutsy Árpád 1992-ben alapította két társával a Bio-Fungi családi vállalkozást, ahol mára 20.000 négyzetméteren termesztenek BIO gombákat. Chef gomba márkanév alatt megtalálható a fehér és barna csiperke, fűszeres barna és sárga laska, valamint a különleges Shii-Take is.

Laskaragu házi fusilivel

Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához:

  • 25 dkg durumliszt
  • 3 M-es tojás
  • továbbá: hurkapálca

A raguhoz:

  • 60 dkg ChefGomba laskagomba
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2 szárzeller
  • kevés olaj
  • 5–6 zsályalevél
  • 2 kakukkfűág
  • 2 rozmaringág
  • 1 dl vörösbor
  • 2 darabolt paradicsom konzerv (2×40 dkg)
  • frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

  1. A durumlisztet deszkára halmozzuk. A közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojást. Villával összedolgozzuk először a tojást, majd lassanként beleforgatjuk a lisztet. Ha a tojás felvette az összes lisztet, gyúrni kezdjük, és addig folytatjuk, amíg sima felületű, rugalmas tésztát nem kapunk. Ha szükséges, gyúrás közben adunk még hozzá kevés lisztet, hogy a tészta ne legyen ragacsos. Vékony hurkát formázunk belőle, majd 6-8 cm-es darabokra vágjuk. Az első csíkot kevés lisztbe forgatjuk, majd hurkapálcára tekerjük. Óvatosan, hogy megtartsa a spirális formáját, lehúzzuk a pálcáról. Így járunk el minden darab-bal. A tésztát enyhén sós, lobogó vízben pár perc alatt kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük.
  2. A gombát kefével megtisztítjuk, csíkokra vágjuk. A kétféle hagymát felaprítjuk, a sárgarépát és a szárzellert kisebb kockákra vágjuk. Lábosban olajat hevítünk, megfuttatjuk benne a vörös- és fokhagymát. Hozzáadjuk a többi zöldséget és a gombát, 5-6 percig együtt pirítjuk. Felöntjük a vörösborral, megvárjuk, amíg az alkohol tartalma elillan. Beleöntjük a paradicsomot, ízesítjük az aprított zöldfűszerekkel, sóval, borssal, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Kis lángon, félig lefedve 2-3 órát főzzük. Ha elkészült, belekeverjük a tésztát, és azon melegében tálaljuk.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen, 2-5°C között tárolandó.

Forgalmazó

Biofungi kft.
H-2364 Ócsa, Külterület, Hrsz. 0175/9


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.