A Bio-Fungi cégcsoportnak, Kelet-Közép-Európa egyik vezető gombaipari vállalkozásának a tagjaként, friss gomba termesztésével és kereskedelmével foglalkozunk. Modern farmunkon, számítógép által vezérelt házainkban hetente 120-130 tonna friss csiperke-, laska- és egzotikus gombaféléket termesztünk.
Színes nyári saláta grillezett ördögszekér laskával
Hozzávalók:
- 2-3 ördögszekér laskagomba
- fél lilakáposzta
- 2 sárgarépa
- egy marék szeder
- 2 citrom leve
- 2 gerezd fokhagyma vagy fokhagymagranulátum
- friss koriander vagy petrezselyem
- olaj, só, bors
Elkészítés:
A lilakáposztát vékony csíkokra vágjuk, a sárgarépákat nagylyukú reszelőn lereszeljük. Összeforgatjuk őket, sózzuk, meglocsoljuk a citromok levével és megszórjuk apróra vágott zöldfűszerrel.
Zúzott fokhagymából, sóból, olajból pácot készítünk, ecset segítségével bekenjük a hosszában 1 centi vastagra vágott ördögszekér laskagomba mindkét oldalát és felhevített grill lapon meggrillezzük őket.
A salátára helyezzük a grillezett gombaszeleteket, meghintjük szederrel és tálaljuk is.
Egészséges, könnyű vegán vacsora.
Ördögszekér laskagombás club szendvics nyári grill partikra
Hozzávalók (per fő):
- 1 ördögszekér laskagomba
- 1 paradicsom
- 1 bagett kifli vagy zsemle
- fetasajt
- 1-2 levél friss saláta
- koriander
- olaj, só, bors
Elkészítés:
Zúzott fokhagymából, sóból, olajból pácot készítünk, ecset segítségével bekenjük a hosszában 1 centi vastagra vágott ördögszekér laskagomba mindkét oldalát és felhevített grill lapon meggrillezzük őket. Amikor kész, kivesszük és félretesszük.
A kiflit vagy zsemlét kettévágjuk, majd ugyancsak a grill lapon átpirítjuk.
A paradicsomot kockákra vágjuk, megszórjuk apróra vágott korianderrel (vagy tetszés szerint más, helyettesítő zöldfűszerrel).
A pirított bagettre vagy zsemlére tesszük a salátalevelet, a paradicsomot, majd rá a gombát és rámorzsoljuk a fetasajtot.
Azon melegében fogyasztjuk.