• Kedves Kiflis! Van egy mentő ötletünk: mentsd el a Visa kártyádat és nyerj 1 hónapos ingyenes Prémium tagságot 2024.02.19.-03.31. között - minden NEGYEDIK nyer!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

A Bio-Fungi cégcsoportnak, Kelet-Közép-Európa egyik vezető gombaipari vállalkozásának a tagjaként, friss gomba termesztésével és kereskedelmével foglalkozunk. Modern farmunkon, számítógép által vezérelt házainkban hetente 120-130 tonna friss csiperke-, laska- és egzotikus gombaféléket termesztünk.

 

Fehér és barna csiperkegomba: Elkészítheted krémlevesnek, pörköltnek is, de szuper nyársra húzva és meggrillezve vagy megtöltve is. Nyersen salátákban is fogyaszthatod!

 

Laskagomba: Legjobb csíkokra vágva és jól lepirítva. Így tálalhatod sült húsokhoz, tésztákhoz, de készíthetsz belőle levest, pörköltet és rántott gombát is. Vastag kiszélesedő tönkjét azonban felhasználás előtt mindig vágd le!

 

Ördögszekér gomba: Lepirítva a sült húsok egyik legjobb körete, de húsos tönkje miatt „vegán steakként vagy kagylóként” is funkcionál.

 

Shiitake: Különleges aromája miatt tökéletes ázsiai jellegű wok ételekbe, levesekbe. Fűszergombaként használjuk hagymás, pikáns ízvilágát kamatoztatva!

 

Portobello: Ha igazi különlegességre vágysz, akkor grillezd meg egészben és tedd a hamburgeredbe! Húsos textúrája miatt az egyik legjobb húshelyettesítő és a nyári grillpartik sztárja!

 

Bio csiperkegomba: Megállja a helyét bármilyen ételben, akár önállóan, akár más alapanyagokkal együtt is. Dobj össze egy gyors salátát és gazdagítsd nyers csiperkegomba szeletekkel!

TIPPEK

Ne hámozd meg!

Ugyanis a gombában található értékes ásványi anyagok és vitaminok a külső 1-2 mm-ben koncentrálódnak és a hámozással pont a lényeget dobjuk ki.

 

Ne áztasd!

A gomba olyan, mint a szivacs, ezért ne áztasd, csak folyó víz alatt, gyors öblítéssel mosd meg!
 

Zero waste.

Használd fel a csiperkegomba tönkjét is! Szeleteld fel, kis olajon dinszteld meg, hagyd kihűlni, majd tedd mélyhűtőbe. Így is kiváló levesek, omlettek, pástétomok elkészítéséhez.
 

Egészséges.

A gombáknak alacsony a kalória-, szénhidrát- és zsírtartalma, viszont magas az élelmi rost és fehérjetartalma. Emiatt fogyasztásuk diétázóknak, sportolóknak, cukorbetegeknek kifejezetten előnyös.

 

Vegánoknak.

A gomba kiváló fehérjeforrás, így azok, akik vegetáriánus vagy vegán étrendet követnek, vagy egyéb okok miatt nem esznek húst, a legkiválóbb alternatíva.

 

D-vitamin forrás.

A gombafélék az egyedüliek, amelyek természetes formában tartalmaznak D-vitamint. Ez különösen a téli, vitaminhiányos hónapokban jelentős segítség, finom és természetes alternatíva.