Bidfood

Fagyasztott Csirkecombfilé

500 g
1 599 Ft 3 198 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

100+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Csehország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Ha mindig csirkemellet vásárolsz, ideje mást is kipróbálnod! A dietetikusok szerint a csirkének a felső combja a legjobb, mert ez a rész tartalmazza a legfinomabb, legízletesebb darabokat. A felső comb sokkal többféleképpen elkészíthető, ráadásul többféle ételhez felhasználható, mint a csirkemell.

A nyers csirkehús vásárlásakor a legfontosabb fogyasztói szempont a szín, állag és a hús textúrája, zsírmentessége. Egyre nagyobb hangsúly kerül arra, hogy a tartástól függően a hús színe egészséges, jellegzetes, szabad tartás esetén kicsit sötétebb legyen. Hazánkban hagyományosan a sárga bőrszínű csirkehúsok a legkedveltebbek, ami a szabad tartás, kukoricával történt etetés egyik védjegye, azonban ezek a színárnyalatok ma már mesterségesen különböző természetes eredetű, pl. karotinoid típusú színezékekkel létrehozhatóak. A hús színének alapvető kritériuma a fehér, vagy halvány rózsaszín.

Érdekessége

A csirkehús az egyik legismertebb és legjelentősebb fehérjeforrás. Jelentős az A-, B3-, D-vitamin tartalma és jó kalcium, magnézium, foszfor, kálium és szelénforrás.

Tárolás

-18 ° C alatt, felolvasztás után nem szabad újrafagyasztani.

Felhasználás

Kiolvasztás után azonnal felhasználandó. Zártcsomagolásban olvasszuk ki a húst, nyissuk fel, mossuk meg folyócsapvízben, majd a konyhatechnikának megfelelően használjuk fel.

Forgalmazó

Mrazírny Plzeň-Dýšina a.s.
Dýšina, 33002, Czech Republic


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

 

Összetevők

csirkecomb
bőrrel és csonttal

Tápérték: 100 g

Energia492 kJ/117.1 kCal
Zsír3.4 g
amelyből telített zsírsavak1.02 g
Szénhidrát0 g
amelyből cukor0 g
Fehérje20.05 g
0 g
Élelmi rost0 g