


Fodros kel aprított, csomagolt
300 gMinden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
A kisázsiai eredetű káposztaféléket a rómaiak idejében a vándorló kelták hozták magukkal Európa nyugati része felé. A fodros kel meghonosodott és a középkorig kedvelt zöldségnövény volt.
*A kép illusztráció.
Recept tipp: rakott fodros kel
Hozzávalók:
30 dkg fodros kel, 4 közepes krumpli, 2 közepes lila hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 6 ek. zabpehely, 50 g vaj, 200 ml főzőtejszín, 200 ml tejföl, 400 ml tej, 1 db tojás, 1 tk. só, 1 tk. őrölt fűszerkömény, 0,5 tk. fűszerpaprika, 0,5 tk. borsikafű
Elkészítés:
- Feldaraboljuk, a krumplit és a lila hagymát meghámozzuk, majd karikákra vágjuk.
- A fokhagymagerezdeket finomra reszeljük, és a fűszerekkel együtt elkeverjük a tejszínnel, tejföllel, tejjel és tojással.
- Egy kisebb tepsit alaposan kivajazunk, és a kel felét az aljára terítjük.
- Erre tesszük a lilahagyma-karikákat, majd sorban a krumplikarikákat. A zabpelyhet a krumpli tetejére szórjuk, majd az egészet beborítjuk a maradék kellel.
- Nyakon öntjük a fűszeres tejes-tejszínes-tejfölös-tojásos keverékkel, és a maradék vajat a tetejére kockázzuk.
- Alufóliával letakarva, közepesen meleg sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Tárolás
Száraz, hűtött helyen, 1-4°C között tárolandó.
Termékinformációk
Garantált fogyaszthatóság: 1 nap
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.