Szerezz exkluzív előnyöket az első rendelés után!

Kiszállítás akár 90 percen belül

14 nap ingyenes kiszállítás

100%-os elégedettségi garancia

Budapest területe

Szállítás

Kosár

Fodros kel aprított, csomagolt

300 g
Elfogyott. Várható sze.
Jelezz e-mailben a készlet változásról
Hasonló termékek megjelenítése a kategóriából »
Származási ország: Hollandia,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A kisázsiai eredetű káposztaféléket a rómaiak idejében a vándorló kelták hozták magukkal Európa nyugati része felé. A fodros kel meghonosodott és a középkorig kedvelt zöldségnövény volt.

*A kép illusztráció.

Recept tipp: rakott fodros kel

Hozzávalók:

30 dkg fodros kel, 4 közepes krumpli, 2 közepes lila hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 6 ek. zabpehely, 50 g vaj, 200 ml főzőtejszín, 200 ml tejföl, 400 ml tej, 1 db tojás, 1 tk. só, 1 tk. őrölt fűszerkömény, 0,5 tk. fűszerpaprika, 0,5 tk. borsikafű

Elkészítés:

  1. Feldaraboljuk, a krumplit és a lila hagymát meghámozzuk, majd karikákra vágjuk.
  2. A fokhagymagerezdeket finomra reszeljük, és a fűszerekkel együtt elkeverjük a tejszínnel, tejföllel, tejjel és tojással.
  3. Egy kisebb tepsit alaposan kivajazunk, és a kel felét az aljára terítjük.
  4. Erre tesszük a lilahagyma-karikákat, majd sorban a krumplikarikákat. A zabpelyhet a krumpli tetejére szórjuk, majd az egészet beborítjuk a maradék kellel.
  5. Nyakon öntjük a fűszeres tejes-tejszínes-tejfölös-tojásos keverékkel, és a maradék vajat a tetejére kockázzuk.
  6. Alufóliával letakarva, közepesen meleg sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Tárolás

Száraz, hűtött helyen, 1-4°C között tárolandó.

Termékinformációk

Garantált fogyaszthatóság: 1 nap

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.