Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Szülőként is lehetsz zöld, és nem csak a spenótfolttól

Szülőként is lehetsz zöld, és nem csak a spenótfolttól

Ha szoktál azon merengeni egy nagy kupac pelenka és mosatlan felett, hogyan törődhetnél a babádon felül még a bolygóval is, akkor bebizonyítjuk, hogy a dupla törődés nem jár dupla erőfeszítéssel. Csupán egy-két rutin megváltoztatásával.

Senki nem mondta, hogy a szülőség könnyű feladat, ahogyan a környezetvédelem sem, ám mindkettő fontos misszió. Segítünk pár ihlettel és gondolattal, hogyan tudod beépíteni a napi rutinodba a gyereknevelés mellett az öko-szemléletet is.
 

Étkezés

Érdemes helyi zöldség-gyümölcsöt választani a külföldi helyett, hiszen azok nem utaznak annyit, ezáltal kisebb az öko-lábnyomuk és még a magyar kistermelőket is támogatod a vásárlásoddal. A frissen szedett kategóriánk továbbá azt is garantálja, hogy a leszedéstől számított 12 órán belül a tányérodra kerül a zsenge portéka.
Egyre több zöldség-gyümölcsöt lehet kapni továbbá a Kifli saját, 100%-ban újrahasznosított és újrahasznosítható kartondobozaiban, amelyekben ráadásul nem nyomódik meg az áru.

Ha a Mentsd meg az élelmiszert kategóriából vásárolsz ételt, rengeteget spórolsz és aktívan teszel a pazarlás ellen is, hiszen az itt található termékek erősen leakciózott, lejáratközeli, de még kifogástalan minőségű finomságok.

Az Újratöltve kategória pedig eldobható csomagolás nélküli termékeket takar, amelyek gusztusos üvegekben érkeznek hozzád. Ezeket ha visszaadod kiöblítve-fedelestül a futárnak – amint azok kiürültek –, jóváírjuk neked a betétdíjat.

Egyébként is javasoljuk, hogy az egyszerhasználatos műanyag csomagolások helyett tarts otthon különféle méretű, jól zárható dobozokat és üvegcséket, illetve tasaklezáró klipszeket. Jól fognak jönni, főleg akkor, amikor a gyerek néhány falat ételt meghagy a tányérján, és ezekben elteheted a maradékot.
 

Házimunka és higiénia

Amikor kisgyereked születik, és állandóan a – hol felül, hol alul – foltos ruhácskákat cserélgeted, rájössz, hogy a mosógép a legjobb barátod. Egy mosogatógép is hatalmas áldás tud lenni, elnézve a halomban álló kiskanalat, tálkát és edényt, amelyekben odaszáradt pürényomok utalnak arra, hogy miféle kajaháború zajlott a konyha nevű csatatéren. Ha gép helyett csak a kezedben bízhatsz, öko-kókuszszivacsokat is lehet kapni.
Szerencsére ma már számos baba- és környezetbarát mosószer, folttisztító, öblítő, valamint mosogatószer és fertőtlenítő létezik, a Kifli.hu kínálatában is.
 

Higiénia és játék

Ami a leggyakrabb és legkellemetlenebb része a kezdeti babás időszaknak, a folyamatos pelenkacsere. Próbáld meg elképzelni, hogy ha a gyereked első éveiben felhasznált pelenkamennyiségét egy nagy halomba pakolnád, mekkora hegy lenne belőle. Éppen ezért javasoljuk, hogy próbáld ki például a kényelmes kompromisszumot, az öko pelenkát, amely nem okoz bőrirritációt és felelős gazdaságokból származó, növényi összetevőkből, illetve bio pamutból készül.

Ahogyan az sem mindegy, hogy közvetlenül mi kerül az érzékeny babapopsira vagy az édesanya igénybevett bőrére: remek natúrkozmetikumokat kínálunk csupa természetes és hatákony összetevővel, egy részük pedig zero waste, tehát eldobható csomagolás nélküli csomagolásban kapható.

Végül pedig ne feledkezzünk meg a kellemes témákról sem, mint amilyen a játék. Szerencsére a műanyag-cunami helyett akad bőven BPA-mentes, fából és pamutból készült organikus alternatíva is – hiszen nem mindegy, mit vesz nap mint nap a szájába a kisbabánk.


Ha pedig a Kiflin vásárolva a Pénztárnál a "Csomagolj be" menüpont alatt kiválasztod az újrafelhasználható táska opciót, onnantól PET-palackból készült öko-táskákban kapod a rendeléseidet. Ezeket csak add oda legközelebb a futárnak, hiszen alaposan kimossuk és újra megtöltjük őket, majd kb. 15 használat után újakat készíttetünk belőlük. Érdemes mindig magadnál tartanod egy re-tatyót, hiszen meglepően sok minden elfér benne – például egy kulacs a textilpelusok és váltóruhák mellett.