Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Vicces és szórakoztató ételek

Vicces és szórakoztató ételek

Készülj fel, hogy ezek a vicces, játékos és kreatív ételek elkészítéséhez sokat kell szeletelni! A szendvicsek, zöldségek vagy palacsinták olyan formákba történő összeállítása, hogy azok vonzóak legyenek az apróságok számára is, jó adag kreativitást igényel, de inspirálódhatunk a Pinterestről vagy az Instagramról is. Lehet, hogy reggel, felébredés után az agyad kreatív központja nem túl aktív, így a célunk az volt, hogy ezekben az esetekben is össze tudj állítani valamilyen játékos snacket ötleteink alapján. Természetesen tippjeinket reggel is felhasználhatod, vagy hétvégén, amikor több időnk van.

Attól függ, hogy mikor kell ösztönözni gyermekeit az étkezésre. A játékos ételek ideálisak erre.

Mit gondolsz?

Kása, joghurt és egyéb folyékony ételek esetében bogyókból, szeletelt almából, őszibarackból vagy körtéből elkészíthetjük a kedvenc képregényhősöket. De nem feltétlenül szükséges a szénhidrát alap, hogy játékosan és elbűvölően tálaljuk a gyümölcsöket.

A banánból pálmafát készíthetsz néhány perc alatt más ünnepi motívumokkal. Egy egyszerű harapnivalót is feldobhatunk így. Ugyanezt megteheted zöldségekkel is. Rakd össze az uborkaszeleteket százlábú formájában, díszítsd gyógynövényekkel (akár ropit is használhatunk kiegészítőnek). Vagy formázz zöldségekből cicát egy omlettre – az állati formák egyértelműen vezetnek! A pirítósból csodákat alkothatsz: nemcsak arcokat faraghatsz belőle, hanem vágóeszközöket is használhatsz, és például kicsi kalapokat készíthetsz. És néha elegendő néhány darab eper vagy áfonya hozzáadása, és hirtelen egy aranyos kis állatot találunk a tányérunkon!

Honnan meríts ötletet?

Az Instagramon inspirációt találhatsz a #viccesételek, #babyfoodart, #foodartforkids és #funnybreakfast hashtagek alatt. Amikor elkezded a munkát, ragaszkodj az egyszerű formákhoz. Ha véletlenül rosszul vágtál valamit, akkor is tedd rá a tányérra. A gyerekek általában nem foglalkoznak ilyen adatokkal. Ne feledd azonban, hogy a tányért még inkább feldobják a színek: használj legalább három színt (ideális esetben többet). Ezenkívül a színek stimulálhatják az étvágyat!

Snack-tippek: A bagelt meg lehet tölteni mindennel, amivel csak lehetséges, így jobban tetszhet a tinédzsereknek, akik amúgy csak kidobnák. A diófélékkel, szárított gyümölcsökkel és egy kevés csokoládéval készített sütemények jó adag jó energiát adnak. A croissant-t édességgel és hideg feltétekkel is megtöltheted, ráadásul könnyen szállítható. Tölts meg egy kis poharat tetszőleges krémmel, és csomagolj hozzá krumplit.

Az egészséges gyümölcs alapú italok jó alternatívák a házi készítésű snackeknek. Próbáld ki a zabkását üvegben - zabliszttel, joghurttal, túróval…

 

Meríts ihletet a Kifli Séfen található játékos receptekből!

Virslimúmiák >>

Diós és mákos babacsinta >>

Spagettiszörny >>

Szörnyburger >>

Banánszellemek >>