Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Mionetto

Mionetto Prosecco

A Mionetto Prosecco pincészetet 1887-ben alapította Francesco Mionetto Valdobbiadene-ben a prosecco területek szívében. Innovatív szemlélete hamar a régió egyik vezető pincészetévé tette.
A pincészet nagyon sok újítást és trendet vezetett be a prosecco világpiacán. Elsőkét alapítottak disztribúciós céget az USA-ban. Jelentős szerepük volt a prosecco divat megteremtésében az Egyesült Államokban.
Ma már a prosecco szó jelentése egyet jelent a Mionetto márkával. Piacvezető prosecco márkaként a világon mindenütt elérhetőek a termékeik.

Prosecco Velencétől északra fekvő 34.000 ha-os terület, Valdobbiadene és Conegliano központtal. A prosecco készítés szempontjából 2 kiemelt területet lehet megnevezni: a D.O.C.G. Valdobbiadene-t és a D.O.C.G. Conegliano-t. Évente az itt található több mint 150 pincészet évi 650 millió eladott palackkal büszkélkedhet. 
A terület fő szőlőfajtája a Glera, de 2020 óta rosé proseccok is készülhetnek már. A prosecco 20% százalékban tartalmazhat vörös szőlőt.