Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak

Mastercard tipp: Légy óvatos a linkekkel!

 

Kezeld fenntartással a csomagod érkezéséről szóló SMS-eket és az e-mailben érkező ajánlatokat! Ne kattints rá egyből a linkekre, mivel sokuk hitelesnek tűnő, de valójában adathalász webhelyre irányít. Mindig ellenőrizd az URL-t, hogy ismered-e az oldalt, helyesen van-e leírva és https-sel kezdődik-e.

Novák Ádám: ,,A covid, illetve háború kitörése óta a kiberbűnözés sokat fejlődött: míg régen eléggé átlátszóak voltak ezek a támadási formák, mára egyre kifinomultabbak. Gondold végig, hogy vártál-e ilyen emailt, és ne a kapott linkre kattints, inkább gépeld be az adott weboldal URL-jét és onnan navigálj a rendelési információkhoz, mert rendkívül ügyesen hamisított weboldalak léteznek, amelyek ugyanúgy néznek ki, mint az eredetiek."

Mastercard tipp: Okosan add meg az adataidat!

 

Győződj meg arról, hogy tényleg az online kereskedő oldalán adod meg az adatokat, illetve mindig figyelj arra, hogy a bank biztonságos fizetést garantáló felületére kerültél-e. Ne adj meg több adatot a kelleténél, de pl.a CVC kód megadása egyfajta biztonsági lépés, amellyel igazolod, hogy valóban te vásárolsz.

Novák Ádám: ,,A kártyaadatok megadásánál a lényeg, hogy a felület hiteles legyen, de erre nincsen sablon, úgyhogy különösen figyelni kell az oldal linkjére és a helyesírási hibákra, amelyek jelezhetik a csalást. Soha ne add meg a PIN-kódodat, netbanki jelszavadat vagy számlaszámodat! Kizárólag a bankkártya számát, a nevedet, a lejárati dátumot és a CVC-kódot kérhetik el a fizetés során."

Mastercard tipp: Válassz erős jelszavakat!

 

Fontos, hogy minden webhelyhez más-más jelszót rendelj, hogy ha az egyik fiókod rossz kezekbe is kerül, a többit biztonságban tudhasd. Minél hosszabb, annál több idő azt feltörnie a bűnözőknek. Speciális karakterek, nagybetűk, számok használatával még biztonságosabbá teheted a jelszavadat. Jelszóválasztásnál kerüld a személyes adatokat (pl.: név, becenév, születési dátum) és a gyakori jelszavakat, mint az 1234.

 

Novák Ádám: ,, A mai világban az egyik legnagyobb érték a személyes adatok védelme. A személyazonosság ellopása és az azzal való visszaélés a legtöbb magánszemély esetén nem éri meg a támadóknak, de az ellopott adatokat felhasználhatják akár bűncselekmények elkövetésénél, akár arra, hogy később célzott támadásokat indítsanak ellened. Érdemes jelszómenedzser alkalmazást használod, amely segít minden weboldalhoz új, erős jelszót generálni és el is menti azokat. De ha te találnád ki a jelszavaidat, legyenek minimum 16 karakteresek és olyan szavakat-számokat tartalmazzon, amelyeket te könnyen megjegyzel, de más nem tudja automatikusan hozzád kötni."

Mastercard tipp: Mindig megbízható helyen vásárolj!

 

Legyen szó belföldi vagy külföldi webáruházról, érdemes olyan online shopban vásárolnod, amely általad ismert vagy már hallottál róla. Ha ismeretlen webshop mellett döntesz, nézz utána, hogy másnak milyen tapasztalata volt vele! Nézd meg, hogy van-e ÁSZF és leinformálható, valódi elérhetőség az oldalon. Ma már majdnem minden megbízható cégnek van saját applikációja, amelyek több kényelmi szolgáltatást is nyújtanak, úgyhogy érdemes neked is ezeket használnod!

 

Novák Ádám:  ,,Eleve csak megbízható oldalról vásárolj, amelyet ismer a piac és te is megnézheted mások értékeléseit róla. Az applikációk nagyon hasznosak, de sok közöttük az adathalász célú, például az ingyenes antivírus szoftverek és játékok közt, úgyhogy csak óvatosan az ingyenes programok letöltésével!"