Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Illóolajok a kozmetikumokban

Illóolajok a kozmetikumokban

 

Azok a növények, amelyek illóolajok termelésére képesek, az aromás növények. Az illóolajokkal történő egészségmegőrzést és gyógyítást pedig aromaterápiának nevezzük. Az aromaterápia holisztikus gyógymód, ami azt jelenti, hogy az embert egészében kezeli. Az aromaterápia hat testre, lélekre és szellemre, az egész szervezetre. Jó kiegészítője egyéb terápiáknak. 


Illóolajokat használhatunk bőrön át (masszázs, fürdővízbe) vagy belélegezve (inhalálás, párologtatás). 


Csak az eredeti, kiváló minőségű, tiszta, hígítatlan illóolajoknak van éltető ereje, terápiás hatása. 


A minőséget több tényező is befolyásolja. Az egyik a növény termesztésének körülménye. Személy szerint, csak bio termesztésből származó olajokat használok otthon és a SHEDO kozmetikumokban is, mert ezek biztosan nem tartalmaznak a termesztés során esetlegesen felhasznált növényvédőszer-maradványokat, így biztonságosak az emberi szervezetre és a termőföldekre, vízi élővilágra nézve is. Befolyásolja még a minőséget a megfelelő időben történő begyűjtés, a lepárlás módja, időtartama, a lepárláshoz használt víz milyensége és a még a lepárló készülék minősége is. Az olaj színe, illata, megjelenése sokat elárul minőségéről, emellett műszeres vizsgálatokkal is jól mérhető a benne lévő vegyületek mennyisége, ami a terápiás hatásért felelős. 

 

 

Illóolajokat gyakran találunk kozmetikumok összetevői között. Kétféle októl kerülhet a termékbe:


- illatanyagként


- aktív összetevőként


Mindkét esetben meghatározott szabályokat betartva használhatják a gyártók. Jellemzően aktív összetevőként magasabb koncentrációban van jelen az illóolaj. Az kozmetikum összetevő lista végén bizonyos koncentráció felett kötelező feltüntetni az illóolaj allergén komponenseit. Amennyiben tiszta, hígítatlan, kiváló minőségű, úgy nem kell irritációtól tartani.


A SHEDO Manó kozmetikumok között az illóolajos változatok mellett olyan termékeket is találsz, amelyek nem tartalmaznak illóolajat. Ezeket „natúr” jelöléssel láttam el. Két okból alkottam meg az illóolajokat nem tartalmazó termékeimet. Az egyik, hogy vannak olyanok, akik tartózkodnak az illóolajoktól különböző okoknál fogva, a másik pedig, hogy 6 hónapos kor alatt nem javaslom az illóolajok használatát, csak diffúzorban, tehát a natúr változatokat már újszülött babátoknál is használhatjátok.