Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Hajápolás és koszmó

Hajápolás és koszmó

 

Az újszülött génjei határozzák meg, hogy haj nélkül, vagy esetleg nagy hajkoronával születik. Nagyon gyakori, hogy a születéskori haj kihullik, majd idővel kinő.

Újszülött korban, ha kevés hajacskája van a babának, akkor a fürdetések alkalmával tiszta vízzel elég áttörölni a fejbőrt, hogy eltávolítsuk a nap során esetleg oda került szennyeződéseket. 

Samponnal történő hajmosás akkor indokolt, ha már aktívabb a baba, izzad, kúszva-mászva összekeni a fejét, haját. Általánosságban elmondható, hogy heti egyszeri hajmosás elégséges, de persze könnyen előfordul, hogy úgy alakul, hogy mégis kell 1-2 plusz alkalmat beiktatni. Hajmosáshoz válassz kifejezetten csecsemők és gyermekek számára fejlesztett natúrkozmetikumot. 

 

 

Mi az a koszmó? 

A koszmó csecsemőkorban nagyon gyakori, de nem ritka, hogy még kisgyerekeknél is előfordul. A hajas fejbőrön sárgás plakkok formájában jelentkezik. Faggyúmirigy túltermelés okozza és nem függ össze higiéniával, inkább életkori és alkati tényezők befolyásolják. 

 

Hogyan tudtok tőle megszabadulni?

Mivel a faggyúlerakódás zsíros természetű, így növényi olajkeverékkel szépen feloldható.

1. Kend be babaápoló olajjal a gyermeked fejbőrét, adj rá egy vékony kis sapkát, ha engedi (ha nem, akkor elmaradhat a sapi).

2. Hagyd rajta néhány órán keresztül az olajat. Az olaj fellazítja a lerakódást.

3. Puha törölközővel el tudod távolítani. Ezt követően alaposan mosd meg a fejét és fésüld ki a hámmaradványokat.