Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Babával a strandon

Babával a strandon

 

Itt a jó idő és a nagy melegben mindenki strandra kívánkozik. Azokban a családokban azonban, ahol egy-két baba is a pancsoló különítmény tagja, rendre felmerül, hogy vajon biztonságos-e kitelepülni a partra. Megfelelő óvintézkedések és körültekintő készülődés mellett a válasz egyértelmű NANÁ! Idegeskedés és aggodalmaskodás helyett az anyukáknak csak egy jól összeállított ‘babával a strandon’ lista kell, és az egész család együtt élvezheti a hűs vizet.

Maradandó élmények biztonságosan: lássuk, mi kell hozzá!


 

Strandolás babával = ‘málhás ló’ üzemmód

Nincs mit szépíteni rajta, ha gyerekekkel, pláne babával látogatunk ki a strandra, rengeteg olyan cuccot kell magunkkal vinnünk, amire jó eséllyel egész nap nem lesz szükségünk. Kivéve persze azt az egy esetet, hogy ha esetleg mégsem visszük magunkkal a kérdéses akármit. Akkor ugyanis az lett volna a legfontosabb kellék egész nap. (Köszi, Murphy!) Épp ezért a baba biztonsága érdekében elengedhetetlen, hogy legyen nálunk több fürdőruha és fürdőpelus, hiszen a fertőzések és megfázásos tünetek elkerülése érdekében vízből a partra érve fontos az alapos törölközés és a ruhaváltás. Az alvás idejére napozóval, kis bodyval gondoskodhatunk a kicsi testének megóvásáról. Kisebbeknél jól jöhet egy karikás fürdőkendő, ezáltal az anya és a baba együtt pancsolhatnak akár a természetes vizekben is, a nagyobbaknál pedig mentőmellényre, karúszokra és úszógumira van szükség. Az egészséges rágcsák, a hűtött gyümölcsök és könnyen fogyasztó, praktikus elemózsiák mellett a szénsavmentes víz is magától értetődő, de napellenzős sapkára (inkább kettő, mint egy), napsátorra, takaróra vagy poharakra már kevesebben gondolnak.

 

 

Nemcsak a baba számít!

A maradéktalan boldogsághoz nem árt, ha nem csupán a babára gondolunk strandoláskor. Vigyünk magunkkal kellő számú törölközőt a család minden tagjának,illetve piknik-lepedőt és külön játszós lepedőt a babának. A kéztörlőt és popsikendőt, fertőtlenítő spray-t és sebtapaszt, fájdalomcsillapítót és kullancscsipeszt, valamint műanyag evőeszközöket, társasjátékokat és szemeteszsákokat se felejtsük otthon. Ha a nedves ruhadarabok tárolásáról is külön gondoskodunk, egész nap nem lesz okunk vitára. Ne feledjük, ha a délutáni alvásidőt is a strandon akarjuk átvészelni, szükségünk lesz megfelelő árnyékoló eszközre a babakocsihoz. Árnyékosabb partszakaszon, csendesebb pihenőhelyen akár egy sátrat is felhúzhatunk, így anya és gyermeke diszkréten tudnak szopizni és a délutáni pihenés is intimebb közegben történhet.

 

Napvédelem kicsivel a parton

Nem véletlenül mondják gyakran, hogy ha lehet, 11 és 15 óra között ne tartózkodjunk a napon. Az utóbbi hetekben gyakran már a kora reggeli órákban is magas a hőmérséklet, napközben pedig szinte égetnek a napsugarak.

Épp ezért lényeges, hogy a kritikus időszakban lehetőség szerint kerüljük a direkt napfényt és gondoskodjunk egész nap megfelelő, biztonságos fényvédelemről! Válasszunk 50 faktoros, bababarát naptejet és ne felejtsük el az ajkak és az arcbőr védelmét se.

 

 

A strandolás és napvédelem szabályai a következők:

1. Gyerekeknél másfél-két, felnőtteknél háromóránként ismételjük a krémezést akkor is, ha látszólag semmi szükség rá.

2. A vízből érkezőket alaposan szárítsuk-töröljük meg, majd használjunk újra naptejet.

3. Fehér vagy különösen érzékeny bőrű családtagok esetén alkalmazzunk speciális készítményeket, vagy kérjük ki szakorvosunk tanácsát.

4. Gyógyszerszedés ideje alatt mindig olvassuk el a betegtájékoztatót és fényérzékenységet okozó készítmények alkalmazása esetén kerüljük a napfényt.

5. Kisműtétek, orvosi kezelés vagy lézeres szőrtelenítés, illetve kozmetikai vagy egyéb tetoválás készítése után MINDIG tartsuk be a szakember tanácsait.

 

Családi élményprogram stresszmentesen

Nem fogunk hazudni, kimozdulni az egész pereputtyal, megtalálni a tökéletes helyszínt - közel a mosdóhoz, a medencéhez és az éttermekhez, árnyékban, de nem hidegben stb. -, lepakolni, ezerfelé figyelni és egész nap jól érezni magunkat nem is olyan könnyű. De ha nem egy idillikus képet kergetünk magunkban, hanem elfogadjuk, hogy a strandolás babával olyan, mint bárhol máshol a babával, csak sokkal jobb, akkor számtalan boldog, közös élményt teremthetünk és élhetünk át együtt. Fürdőzésre fel!