
Végre elérkezett az évnek az a különleges szakasza, amikor a friss, lédús és vitaminokkal teli magyar spárgát lehet fogyasztani! A Kiflinél minden zöldség és gyümölcs esetén arra törekszünk, hogy mindössze néhány órával a szüretelést vagy betakarítást követően kerüljenek a termékek a családok asztalára, de a spárgára ez különösen igaz: a hazai termelőknek köszönhetően friss és ropogós zamatát élvezhetitek, ha a Kiflitől rendeltek.


A zöld spárga
A liliomfélék családjába tartozó évelő növény, aminek megvastagodott hajtását, a spárgasípot fogyasztjuk. Nem csak halvány zöld színében más, mint a fehér változat, de az íze is intenzívebb. És ez a lényeg! Széles körben felhasználható, köretnek húsok mellé, levesnek, vagy magában előételnek, esetleg több szálat sós palacsintába csavarva. Sok vizet, C-vitamint és káliumot rejt, energiatartalma alacsony. És most van a szezonja!

A fehér spárga
A spárgák királynője – elegáns, enyhén édeskés ízű zöldség, amit föld alatti termesztéssel védenek a napfénytől, így marad meg jellegzetes, elefántcsontfehér színe. A hajtások zsengék, mégis húsosak, különleges állaguk és diszkrét aromájuk miatt a gourmet konyhák kedvelt alapanyaga. Krémlevesként, hollandi mártással kínálva, vagy grillezve, egy tavaszi saláta részeként is megállja a helyét. Gazdag folsavban, E- és C-vitaminban, valamint antioxidánsokban, miközben kalóriatartalma rendkívül alacsony. Rövid a szezonja, úgyhogy most érdemes lecsapni rá!


A Kifli.hu kínálatában kapható spárgát a több mint 65 éves múltra visszatekintő kecskeméti Bács-Zöldért biztosítja. Magyarország legnagyobb, 200 hektáros ültetvényét hozták létre, melyen közel 2000 tonna prémium minőségű, saját termelésű zöldség-gyümölcs kap helyet. A kecskeméti termelő a hagyományos kertészeti ismereteket kombinálja a legmodernebb mezőgazdaság-tudományi eredményekkel, mely a kiemelkedő minőségű frissáruról már az első falatnál érezhető.
