4 ADAG
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 1 kg hámozott, kimagozott alma
- Ízlés szerint fahéj
- Ízlés szerint vanília
- 1 teáskanál citromlé
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1Az almaszósz rendkívül sokoldalúan felhasználható, hiszen nem csak önmagában, hanem süteményekhez, joghurtokhoz, húsok mellé is kínálhatjuk, illetve nagyon jól használható bizonyos típusú édes süteményekhez cukor helyett édesítésként.
- 2Az almát kisebb darabokra vágva egy edénybe tesszük, majd hozzáadunk kb 1 dl vizet és a citromlevet.
- 310-15 perc alatt fedő alatt megpárolódik az alma, ekkor hozzáadjuk a fűszereket.
- 4Néhány perc múlva konyhai robotgéppel pépesítsük a kívánt állagra. Ha sűrűbbre szeretnénk a szószt, akkor fedő nélkül néhány percig melegítsük, így besűrűsödik.
- 5Hűtőben 5-6 napig áll el, de zárható szilikon püré vagy jégkocka tartóba le is fagyasztható.
ManóMenü
A ManóMenü alapítója Ambrus Éva, kisgyermekes édesanya. Azt vallja, gyermekünk és családunk táplálása az egyik legfontosabb küldetésünk, ezért ebben szeretne segítséget nyújtani szuper cikkekkel és receptekkel, trükkökkel, praktikákkal megfűszerezve.