4 ADAG
Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 15 dkg sonka
- 8 dkg Etyeki vaj
- 10 dkg füstölt sajt
- 5 dl Garabonciás Házi tehéntej
- 20 dkg száraztészta
- 5 dkg liszt
- Só
- Fehérbors
- Őrölt szerecsendió
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A tésztát forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzöm.
- 2A vajat egy lábasban felmelegítem, hozzáadom a lisztet, folyamatos kevergetés mellett néhány percet együtt pirítom, majd többszörre felöntöm a tejjel. Minden öntés után csomómentesre keverem.
- 3Alaposan kiforralom, ez azért fontos, hogy az elkészült mártásnak ne legyen liszt íze, majd hozzáadom a reszelt sajtot, a fűszereket és ezzel is kiforralom.
- 4Az elkészült sajtos besamel szószt a kifőtt, leszűrt, lecsepegtetett tésztára öntöm, összeforgatom, hozzáadom a felcsíkozott sonkát és kivajazott hőálló tálba halmozom.
- 5A tetejét még ízlés szerint megszórhatjuk sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben, 10-12 perc alatt készre sütöm.
- 6Kínálhatunk hozzá friss salátát!
GastroHobbi
Enikő és Gergő közös hobbija, a GastroHobbi egy főzős blogból indult kaland, ami ma már ott tart, hogy videóikon átlagosan havonta 15-25 millió megtekintés van, emellett számos receptkönyvet is kiadtak már. Váljon számodra is hobbivá a főzés!