Skip navigation

Always free delivery

10% off private label and BIO products

4× small orders from 1 Ft-tól

Buy all ingredients right below the recipe

HOZZÁVALÓK

  • 5 dkg liszt
  • Fehérbors
  • Őrölt szerecsendió
  • 15 dkg sonka
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 8 dkg Etyeki vaj
  • 5 dl Garabonciás Házi tehéntej
  • 20 dkg száraztészta

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

 

ELKÉSZÍTÉS

  • 1
    A tésztát forrásban lévő, enyhén sós vízben kifőzöm.
  • 2
    A vajat egy lábasban felmelegítem, hozzáadom a lisztet, folyamatos kevergetés mellett néhány percet együtt pirítom, majd többszörre felöntöm a tejjel. Minden öntés után csomómentesre keverem.
  • 3
    Alaposan kiforralom, ez azért fontos, hogy az elkészült mártásnak ne legyen liszt íze, majd hozzáadom a reszelt sajtot, a fűszereket és ezzel is kiforralom.
  • 4
    Az elkészült sajtos besamel szószt a kifőtt, leszűrt, lecsepegtetett tésztára öntöm, összeforgatom, hozzáadom a felcsíkozott sonkát és kivajazott hőálló tálba halmozom.
  • 5
    A tetejét még ízlés szerint megszórhatjuk sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben, 10-12 perc alatt készre sütöm.
  • 6
    Kínálhatunk hozzá friss salátát!
GastroHobbi
Enikő és Gergő közös hobbija, a GastroHobbi egy főzős blogból indult kaland, ami ma már ott tart, hogy videóikon átlagosan havonta 15-25 millió megtekintés van, emellett számos receptkönyvet is kiadtak már. Váljon számodra is hobbivá a főzés!

HOZZÁVALÓK