Rendeld meg az összes hozzávalót azonnal a receptből
HOZZÁVALÓK
- 80 dkg csirkemell filé
- 10 dkg füstölt szalonna
- 25 dkg száraz tarhonya
- 80 dkg gomba vegyesen
- 3 fej vöröshagyma
- 1 tv paprika
- 1 paradicsom
- 1 ek fűszerpaprika
- Só ízlés szerint
- Frissen őrölt tarkabors ízlés szerint
- Majoranna ízlés szerint
Az elérhető kínálat a tartózkodási helytől függ. Kérjük, add meg a címed, hogy lásd, mi érhető el nálad.
ELKÉSZÍTÉS
- 1A gombát megmosom, nagyobb darabokra vágom, egy száraz serpenyőben lepírítom, majd tányérra szedem.
- 2A szalonnát zsírjára sütöm, tányérra szedem, majd a visszamaradt zsiradékon a tarhonyát is megpirítom és ezt is kiszedem a serpenyőből.
- 3A visszamaradt zsiradékon - ha szükséges, még adok hozzá - megdinsztelem a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadom az apró kockára vágott paprikát, a feldarabolt paradicsomot, együtt sütöm őket, majd adok hozzá egy kevés vizet és zsírjára sütöm.
- 4Mikor a víz teljesen elpárolgott, megszórom a fűszerpaprikával, hagyom, hogy feloldódjon a zsiradékban, hozzáadom a kockára vágott csirkemellet, pár percig együtt pirítom - de ne nagy hőmérsékleten, nehogy megégjen a paprika, mert akkor keserű lesz -, majd hozzáadom az előzőleg félretett tarhonyát, gombát, szalonnát, alaposan összekeverem, felöntöm annyi vízzel, ami éppen hogy ellepi és alacsony hőmérsékleten, fedő alatt készre főzöm.
- 5A főzési idő alatt, utána pótolhatjuk a vizet, ha nagyon elfőné.
- 6Tejföllel meglocsolva, friss salátával vagy savanyúsággal kínálom.
GastroHobbi
Enikő és Gergő közös hobbija, a GastroHobbi egy főzős blogból indult kaland, ami ma már ott tart, hogy videóikon átlagosan havonta 15-25 millió megtekintés van, emellett számos receptkönyvet is kiadtak már. Váljon számodra is hobbivá a főzés!