• Kedves Kiflisek! A kormány átmenetileg árstopot vezetett be egyes alapvető élelmiszerek esetében az alábbiak szerint, december 31-ig meghosszabbítva: www.kifli.hu/targy/arstop

Chef Gomba Barna Csiperkegomba

500 g
Termelői
 959 Ft 1 918 Ft/kg
Kategóriák:
Származási ország: Magyarország,

Termesztéstechnológiája nem olyan intenzív, mint a fehér rokonáé, így termesztése hosszabb ideig tart, ennek is köszönheti egyedülállóan gazdag ízét, az illatanyagok és aromák intenzitását, amivel az ínyencek kedvencévé vált.

*A kép illusztráció.

Termelői információ

Mutsy Árpád 1992-ben alapította két társával a Bio-Fungi családi vállalkozást, ahol mára 20.000 négyzetméteren termesztenek BIO gombákat. Chef gomba márkanév alatt megtalálható a fehér és barna csiperke, fűszeres barna és sárga laska, valamint a különleges Shii-Take is.

Barna csiperkés rizottó

Hozzávalók 4 személyre:

  • az alapléhez: 2 vöröshagyma, 2 sárgarépa, 2 szárzeller, 1,5 l víz, olívaolaj
  • 40 dkg arborio rizs
  • 30 dkg ChefGomba barna csiperkegomba
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl fehérbor
  • frissen őrölt fekete bors
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 1 evőkanál vaj

Elkészítés:

  1. Az alapléhez a vöröshagymát és a sárgarépát megpucoljuk, félbevágjuk, a szárzeller fás tövét levágjuk. Kevés felhevített olívaolajon mindet megpirítjuk, amikor színt kaptak, felöntjük a vízzel. Gyöngyözve 50-60 percig főzzük, ezalatt a zöldségek átadják ízüket a víznek, az pedig kb. 1 l-re redukálódik. A kész alaplevet leszűrjük.
  2. A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A vörös- és fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk. Serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, kis lángon megpároljuk rajta a kétféle hagymát. Hozzáadjuk a rizst, átforgatjuk. Nagyobb lángra tesszük, hozzáöntjük a bort és hagyjuk, hogy 1-2 perc alatt az alkoholtartalma elillanjon. Kis lángon főzzük tovább, felöntve 1 merőkanál alaplével. Megvárjuk, amíg a rizs felszívja a folyadékot, majd ezt a műveletet még kétszer megismételjük.
  3. Sózzuk, borsozzuk, és addig adagoljuk az alaplevet a rizshez, amíg 2 merőkanálnyi nem marad. Ekkor beletesszük a gombát és a felöntést addig folytatjuk, amíg el nem fogy az alaplé. A tűzről levéve a rizottóba keverjük a vajat és a parmezánt, majd fedő alatt 10 percig pihentetjük.

Tárolás

Száraz, hűvös helyen, 2-5°C között tárolandó.

Forgalmazó

Biofungi kft.
H-2364 Ócsa, Külterület, Hrsz. 0175/9


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.