Vivino szolgáltatás értékelése

Vylyan

Vylyan Kakas Rosé 12%

0,75 l
Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.
1 990 Ft 2 653 Ft/l

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

300+ vásárló kedvence

Ez a termék csak 18 éven felülieknek ajánlott.Az áru átvételekor ellenőrizzük az életkorod.
Kategóriák:
Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A megjelenített évjáratot és alkoholfokot igyekszünk a legpontosabban feltüntetni, de mivel az évjáratváltások idején előfordulhatnak eltérések, így kérjük, vásárlás előtt érdeklődj az aktuális évjáratról az ügyfélszolgálatunknál, amennyiben ez szempont a termék kiválasztásánál.

Vylyan Kakas Rosé  12% 2022

Ropogós, elegáns, ízig-vérig rozé. A piros bogyósok (korai cseresznye, ribizli, som) üde gyümölcsössége köszön vissza az intenzív illatban, s az ízben. Frissességét, lendületét a feszes, markáns savak adják újabb és újabb kortyra csábítva a kóstolót.

A rozénak kiválasztott területekről szüretelt szőlőt héjon áztatás nélkül préselték. Hűtött tartályokban (16 és 20°C-on) történt az erjesztés és az érlelés, hogy a bor természetes széndioxid-tartalmát megőrizzék, ami sokkal finomabb, kellemesebb savérzetet ad, mint a mesterségesen hozzáadott CO₂. A fajtákat végül palackozás előtt házasították.

Jellemzők

  • Száraz rosébor.
  • 12%-os alkoholtartalmú.
  • Villányi borvidékről.
  • Merlot, Pinot Noir szőlőkből.
  • Jól behűtve aperitifként, könnyű ételek (saláták és szárnyas sültek) kísérőjeként ajánljuk.

Leírás
Száraz rosébor.

Termékinformáció
Gyermekek elől elzárva tárolandó. 

Termelői információ
A borvidéken általános pincemodellel szemben a Vylyan Vinum Borászat a kisharsányi Fekete-hegyen, szőlőterületeik szívében alakította ki a birtok központot – ezzel is kifejezve a termőhelyhez, szőlőültetvényekhez való kötődésüket. Kezdetektől fogva a villányi termőhely jegyeit hordozó, a lehető legszebb borok készítését tűzték ki célul. A régi idők tudását az új idők kihívásainak megfelelően fogalmazták újjá, így természetes, környezetbarát megoldásokat alkalmaznak a szőlőben. A 1992 és 2004 között telepített, 120 hektáros, déli, dél-keleti tájolású, 7000 tőke/hektár sűrűségű ültetvényeiktől visszafogott mennyiséget (átlagos terhelés 40 hl/ha) és szép, érett termést várnak.

Szüretről szüretre a szőlő és az évjárat sajátosságait szem előtt tartva alakítják borkészítésüket, állandó receptúrájuk nincs. Nevelgetik a szőlőt, mint a gyermeket, segítik abban, hogy kiteljesedhessen. A szüretkor beérkező szőlő többszöri válogatáson megy keresztül. Az érlelés magyar és francia tölgyfából készült 225 literes hordókban, valamint 15 gyönyörű ászokhordóban történik. Fajtától és évjárattól függően a vörösborok 12-18 hónapot hordóban töltenek, majd minimum 3-4 hónapos palackos érlelés után kerülnek ki a pincéből.

Tárolás
10-15 fokon, sötét elzárt helységben tárolandó, nyitás után 1-2 napon belül fogyasztandó.

Forgalmazó

Ernőker Kft.

4735 Szamossályi,

Kossuth utca 37. 


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.

 

Összetevők

Merlot40 %
Pinot Noir60 %

Allergének

Tej
Kérjük, hogy fogyasztás előtt minden esetben ellenőrizd az allergén összetevőket a termék csomagolásán.