Koriander cserepes magyar termelői

1 db
699 Ft 699 Ft/db

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

200+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Élvezd 100%-os elégedettségi garanciánkat!

Ha valami nem tetszik, kérdés nélkül visszatérítjük a pénzedet.

Egyéves, lágy szárú növény. Szára felálló, elágazó, kedvező környezeti körülmények között 1,5 m magasra is nőhet. Levelei a fejlődés során változnak, kezdetben a tőlevélrózsa hosszú nyelű, kerekded levelekből áll, a szár közepén nyeles, szárnyasan szeldelt levelek vannak, míg a hajtás felső részén ülő, sallangos levelek.

*A kép illusztráció.

A koriander nagyon népszerű fűszernövény, különösen az ázsiai gasztronómiában használják előszeretettel, de nekünk is érdemes beépíteni a mindennapjainkba, mert sok pozitív hatása van az egészségünkre.  Számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, például A-, C- és K-vitamint, folsavat, káliumot, vasat, magnéziumot és kalciumot.

Érdekessége

A Földközi-tenger vidékén őshonos fűszer. Neve a görög „koris” (poloska) szóból ered, ugyanis a korianderlevélnek poloskára emlékeztető aromája, szaga van sokak szerint. A dél-amerikai, mexikói, ázsiai, közel-keleti és észak-afrikai konyha használja előszeretettel.

Felhasználás

A koriandernövénynek minden része ehető, de a friss levelével (akárcsak a petrezselyemmel) díszíthetjük, ízesíthetjük az ételeinket. Az ázsiai, dél-amerikai, távol-keleti konyha alapvető fűszere, ott olyan, mint nálunk a zöldpetrezselyem. Levesekbe, salátákba, köretekbe, mártogatósokhoz használják. Nagyon sok olyan étel van, ami jó, de egy csipet friss koriandertől átlényegül, új életre kel.

Tárolás

Hűvös helyen 6-10 °C tartandó.

Forgalmazó

Zöldpont '98 Kft.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.