Koriander cserepes magyar termelői

1 db
729 Ft 729 Ft/db

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

200+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Magyarország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Egyéves, lágy szárú növény. Szára felálló, elágazó, kedvező környezeti körülmények között 1,5 m magasra is nőhet. Levelei a fejlődés során változnak, kezdetben a tőlevélrózsa hosszú nyelű, kerekded levelekből áll, a szár közepén nyeles, szárnyasan szeldelt levelek vannak, míg a hajtás felső részén ülő, sallangos levelek.

Az illóolajakat, kumarint, kávésavat és zsírolajokat is tartalmazó növény levele a leggazdagabb C és A vitamin forrás.

Lakásban és kertben is nevelhető, de nagyon fényigényes, és bár talaj szempontjából nem igényes, a kiegyenlített vízellátást biztosítani kell számára. Kiválóan alkalmas a növényi kártevők távol tartására.

*A kép illusztráció.

A koriander nagyon népszerű fűszernövény, különösen az ázsiai gasztronómiában használják előszeretettel, de nekünk is érdemes beépíteni a mindennapjainkba, mert sok pozitív hatása van az egészségünkre.  Számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, például A-, C- és K-vitamint, folsavat, káliumot, vasat, magnéziumot és kalciumot.

Érdekessége

A Földközi-tenger vidékén őshonos fűszer. Neve a görög „koris” (poloska) szóból ered, ugyanis a korianderlevélnek poloskára emlékeztető aromája, szaga van sokak szerint. A dél-amerikai, mexikói, ázsiai, közel-keleti és észak-afrikai konyha használja előszeretettel.

Felhasználás

A koriandernövénynek minden része ehető, de a friss levelével (akárcsak a petrezselyemmel) díszíthetjük, ízesíthetjük az ételeinket. Az ázsiai, dél-amerikai, távol-keleti konyha alapvető fűszere, ott olyan, mint nálunk a zöldpetrezselyem. Levesekbe, salátákba, köretekbe, mártogatósokhoz használják. Nagyon sok olyan étel van, ami jó, de egy csipet friss koriandertől átlényegül, új életre kel.

Az ázsiai konyha kedvelt étele, levesekhez, salátákhoz, mártásokhoz mindig frissen, nem belefőzve, csak a végén rászórva kell használni.

Tárolás

Hűvös helyen 6-10 °C tartandó.

Forgalmazó

Zöldpont '98 Kft.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.