Golden Alma (70-75mm-es átmérő) Észak-Tirolból, lédig

kb. 170 g

FRISSESSÉGI GARANCIA

kb

 207 Ft 1 199 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

1000+ vásárló kedvence

Kategóriák:
Származási ország: Olaszország,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

Golden alma

A golden egy vékony héjjal rendelkező fajta alma, melynek kezdtetben zöldes, később sárgás színű a külseje. Húsa szintén sárgás, emellett édes ízű, illatos és aromás. Egyaránt finom zölden, és sárgán is.

*A kép illusztráció.

Érdekessége
Az egész világon ismert, egyik legnépszerűbb gyümölcs, amely jó alkalmazkodóképessége lévén, szinte minden égöv alatt megterem. Az almát már a rómaiak is fogyasztották, a mai választékbővülés azonban a XX. században alakult ki keresztezéssel és nemesítéssel: ma több mint 7000 fajtája létezik.

Felhasználás
Magas pektintartalmú, jó lekvár alapanyag, alacsonyabb pektintartalmú gyümölcsökből készülő híg lekvár természetes módon sűríthető vele. Magában is fogyasztható.

Termelői információ
A kezdetek óta Dél-Tirolban termelnek almát. Néhány éve pedig innovatív fajtákat és termékeket termesztenek Velence mellett Eracleában, egy 125 hektáros területen: sárga Kiwi Dorì®, piros pép almafajták, Crimson Snow ®, Isaaq ®, Pink Lady ®, valamint a legfontosabb almafajták legújabb színes klónjai. 

Dél-Tirolban a legmodernebb almafajtákat állítják elő modern módszerekkel. Nemzedékek óta vezetik cégeiket Lanában és Prissianoban. Lanai farmuk nyaralóapartmanokat is kínál a Weinsepphof Residence Appartementsban.

Tárolás
Száraz, hűvös helyen, 6-8°C között tárolandó.

Forgalmazó
Kifli.hu Shop Korlátolt Felelősségű Társaság
1106 Budapest, Jászberényi út 45.


Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.