Mangó, érlelést igényel

260 g
699 Ft 2 688 Ft/kg

Házhoz szállítás akár 90 percen belül

300+ vásárlónk veszi rendszeresen

Származási ország: Brazília,
Tudtad?
Helyi termelők és vitathatatlan frissesség

Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.

A szín ne tévesszen meg, zöldes-pirosas színű  édes ízű, egzotikus gyümölcs. Ha kemény gyümölcsöt vásárolunk, az szobahőmérsékleten 2-3 nap alatt megérik. Kellemes íze mellett vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, enzime gyomorvédő hatású. Magas rosttartalma segíti az emésztést, jótékony hatással van a szervezetre. Vitaminok közül megtalálható A-, B1-, B2-, C- és E-vitanin.

A nagyméretű mangón több a gyümölcshús, jobban megtisztítható, mint a kisméretű, ezért drágább mint az átlagos méretű gyümölcs. 

*A kép illusztráció.

Érdekessége

A Himalája trópusi völgyeiben honos mangó a hindu írások tanúsága szerint 4000 éve nagy tiszteletnek örvend. Feltehetően csak a XV. században jutott el Perzsiába, majd Arábiába, később Amerikába, de ma már a világ minden részén, melegebb éghajlatokon termesztik.

Felhasználás

Kitűnő társa lehet fűszeres, füstölt húsételeknek, de legfinomabb nyersen, magában, vagy más egzotikus gyümölcsökkel vegyítve. Van, aki a kettévágott gyümölcsbe likőrt önt, és lehűtve fogyasztja, de jó bóléhoz vagy gyümölcssalátához, fagylalthoz is, továbbá finom kompót és lekvár készíthető belőle. Indiában sok háztartásban chutnyt készítenek belőle, ami egy hindu eredetű fűszermártás.  

Tárolás

Az éretlen mangó szobahőmérsékleten, az érett száraz, hűvös helyen, 6-10 °C között tárolandó.

Forgalmazó

Kifli.hu Shop Kft.
1106, Budapest Jászberényi út 45.


Termékinformációk

Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.