
Villányi Vad
Villányi Vad Dámszarvas gerinc csont nélkül
kb. 0,55 kgÁTLAGOS FRISSESSÉG 8 NAPIG
kb
Házhoz szállítás akár 90 percen belül
AI összefoglaló
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Termékleírás
A Villányi Vad Dámszarvas gerinc csont nélkül igazi kulináris különlegesség, amely a vadételek rajongóinak egyik legkedveltebb alapanyaga. A dámgerinc a vad húsának legnemesebb része, amelyet bársonyos textúra, gazdag, mégis kiegyensúlyozott ízvilág és kimagasló minőség jellemez. A csont eltávolítása révén a hús előkészítése egyszerűbbé válik, így a konyhában sokféleképpen felhasználható: sütve, grillezve, serpenyőben vagy akár sous-vide eljárással elkészítve is különleges élményt nyújt. A dámgerinc kiváló választás, ha elegáns fogással szeretnénk megkoronázni egy ünnepi alkalmat, de akár a mindennapokban is élvezhető, hiszen kevés fűszerrel is könnyen érvényesül jellegzetes, finom íze.
A hús különlegessége abban is rejlik, hogy a szabadban élő vad természetes táplálékon nevelkedik, így húsa mentes a mesterséges adalékanyagoktól, rendkívül tiszta és egészséges. Magas fehérjetartalmának és alacsony zsírtartalmának köszönhetően a tudatos, kiegyensúlyozott étrendbe is jól illeszthető, miközben tápanyagokban és ásványi anyagokban gazdag. A dámgerinc különösen ajánlott steak formájában elkészítve, ahol a hús porhanyós állaga és egyedi aromája tökéletesen érvényesül.
Ez a prémium alapanyag ideális választás azok számára, akik szeretnek különleges ételeket készíteni, és felfedezni a vadgasztronómia sokszínű világát. Egy jól elkészített dámszarvas gerinc méltó dísze lehet bármilyen asztalnak, legyen szó családi ünnepről, baráti vacsoráról vagy gasztronómiai kalandról.
Termelői információ
A Nógrádi Vadaspark családi gazdálkodás keretein belül működik, mely a Börzsöny lábánál, mintegy 50 kilométerre északkeletre fekszik Budapesttől. A park 110 hektáron terül el, mely egyéni tulajdonban, családi gazdálkodás keretein belül működik. Rohanó világunkban családi gazdaságuk megteremtette a természethez visszavezető utat a Nódrádi Vadaspark képében.
.png)
Itt kisüzemi húsfeldolgozás is folyik – gím- és dámszarvas, őz, muflon és vaddisznó húsából készítenek füstölt árukat. Megbízható minőségű, olcsó árfekvésű, kiváló beltartalmi értékű vadhústermékeket állítanak elő. Vadkészítményeik a hagyományos magyar ízvilágra alapozva, magas színvonalon készülnek saját, családi receptjeik alapján. A Bükki és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság közös védjegyes termelője.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tárolandó,0-4°C .
Gyártó
Villányi és Társa Bt.
2642 Nógrád,Szondi u. 67.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Minőségét megőrzi
Összetevők
| Dámszarvas hús |