
Lacikonyha
Lacikonyha Gombaleves kocka 6db
60 gHázhoz szállítás akár 90 percen belül
AI összefoglaló
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Lacikonyha Gombaleves kocka
A gluténmentes gombaleveskocka gyönyörű barna színnel és finom ízekkel ajándékozza meg az ételeket! A válogatott szárított zöldségek – sárgarépa, vöröshagyma, petrezselyemlevél és paszternák – harmonikusan egészítik ki az erdei gomba (tinóru) ízét. Ajánljuk levesekhez, krémlevesekhez, főzelékekhez, mártásokhoz, tésztaalapokhoz, gombapörkölthöz. Tökéletesen harmonizál többek között a csiperkéből, vargányából, laskagombából vagy shiitake gombából készült fogásokkal.

A gombakocka receptje különlegesen alacsony sótartalommal rendelkezik, és nem tartalmaz hozzáadott színezéket és hidrogénezett zsírokat sem. Gazdag ízvilága miatt kiválóan használható bármilyen gombából készült fogáshoz. A finom fogásokhoz nem feltétlenül szükséges a sok só hozzáadása, kísérletezz az ízekkel és próbálj meg kevesebb sót használni.
Hozzávalók (4 adaghoz):
A leveshez
- 400 g csiperkegomba (barna vagy fehér), szeletelve
- 1 közepes vöröshagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva
- 1 evőkanál olaj vagy vaj
- 1 liter víz
- 2 db Lacikonyha gomba-leveskocka
- 1 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál liszt
- 1 csokor petrezselyemzöld, finomra vágva
A galuskához
- 1 tojás
- kb. 80 g liszt
- 1 csipet só
- 1 evőkanál víz (szükség szerint)
- 1 evőkanál olaj a főzővízbe
Elkészítés
- A galuska elkészítése: A tojást felverjük egy tálban, hozzáadjuk a sót és a lisztet, majd alaposan elkeverjük, hogy sűrű, kanállal szaggatható tésztát kapjunk. Szükség szerint pár csepp vízzel lazíthatjuk a tésztát.Egy lábasban vizet forralunk, egy csipet sót és egy kevés olajat adunk hozzá. A galuskatésztát teáskanállal beleszaggatjuk a forrásban lévő vízbe, és 2-3 perc alatt készre főzzük. Szűrőkanállal kivesszük, és félretesszük.
- A gombaleves elkészítése: Egy lábasban az olajon vagy vajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd a szeletelt gombát, és pár percig pirítjuk. Felöntjük 1 liter vízzel, majd hozzáadjuk a 2 db Lacikonyha gombaleveskockát. Felforraljuk, majd 10-12 percig közepes lángon főzzük. A tejszínt simára keverjük a liszttel, majd lassan, folyamatos keverés mellett a leveshez adjuk. Alaposan elkeverjük, és pár percig tovább főzzük, míg be nem sűrűsödik a leves. Megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel. Ízlés szerint sózzuk.
- Tálalás A galuskát mély tányérba helyezzük, és rámerjük a forró gombalevest.
Tipp
A gombát lehet vegyesen is használni (pl. csiperke és laska), hogy még gazdagabb ízvilágot kapjunk.
Termelői információ
A főzés és az étkezés sokkal többet jelent az evésnél és az éhség egyszerű elűzésénél. A Lacikonyhánál hisznek abban, hogy a közös étkezések összetartják a családot, ilyenkor kerül sor a legőszintébb beszélgetésekre és itt kezdődnek és sokszor végződnek is a baráti összejövetelek. Minden terméküket azért hozták létre, hogy az ügyfeleik minden egyes nap finomat és élvezeteset ehessenek.

Nagyra értékeljik a természetet is, ezért munkájuk során a természetes és egyben kiváló minőségű természetes alapanyagokat keressik. A jó étel titka ugyanis szerintük elsősorban nem az ízesítőkben, az agyafúrt receptekben vagy a kreatív ötletekben, hanem a kiváló minőségű alapanyagokban rejlik.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Forgalmazó
Lacikonyha Magyarország Kft.
1092. Budapest, Ráday utca 51.
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Összetevők
| Pálmazsír | |
| ízfokozók | |
| nátrium-glutamát | |
| Dinátrium-5’-ribonukleotidok | |
| E508 - Kálium-klorid | |
| Keményítő | |
| szárított zöldségek | 7.8 % |
| Sárgarépa | |
| Vöröshagyma | |
| Paszternák | |
| petrezselyemlevél | |
| Cukor | |
| Maltodextrin | |
| Étkezési só | |
| aromák | |
| tejet | |
| Aroma (laktózt tartalmaz) | |
| Barna tinóru goma | 1.2 % |
| Savanyúságot szabályozó anyag | |
| E330 - Citromsav |
Tápérték: 100g
| Energia | 1452 kJ/347 kCal |
| Zsír | 18 g |
| amelyből telített zsírsavak | 11 g |
| Szénhidrát | 36 g |
| amelyből cukor | 10 g |
| Fehérje | 9.6 g |
| Só | 10.1 g |
| Élelmi rost | g |
Allergének
| Tej |
| Nyomokban tartalmazhat: |
| Tojás |
| Szójabab |
| Zeller |
| Mustár |