
Csíz
Csíz gomolya jellegű friss füstölt, görögszénamagos sajt
kb. 200 gÁTLAGOS FRISSESSÉG 11 NAPIG
kb
Házhoz szállítás akár 90 percen belül
Minden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Termékleírás
Bükkfa forgácson füstölt friss sajt görögszénamaggal, állaga könnyen vágható, a szendvicsek, egyszerű ételek nagyszerű alapanyaga. A görögszénamag diós ízjegyeket kölcsönöz a sajtnak. Nagyon jól eltartható.
A Csíz gomolya jellegű friss füstölt, görögszénamagos sajt egy különleges, kézműves sajt, amely a friss gomolya lágy, krémes állagát a füstölés enyhén füstös aromájával és a görögszéna mag diós, enyhén édeskés ízével ötvözi.
Ez a tehéntejből készült sajt rövid érlelési idővel készül, így megőrzi frissességét, miközben a füstölési eljárás kellemesen karakteressé teszi. A görögszéna mag természetes, kissé édeskés-fűszeres aromája különleges mélységet ad az ízélménynek, amely a sajt enyhén diós jegyeivel tökéletes harmóniát alkot.
Remek választás hidegtálakhoz, szendvicsekhez, salátákhoz, vagy akár önmagában, egy pohár bor kíséretében. Azok számára ideális, akik szeretik a füstölt sajtokat, de egy kis izgalmas, fűszeres csavart keresnek az ízvilágban.
Termelői információ
Sajtkészítő műhelyünk története 2010-ben kezdődött, amikor az első saját sajtot még otthon, a konyhánkban készítettük el egy interneten talált recept alapján. Azonnal sikerült tökéletesíteni, és ezzel egy új szenvedély is megszületett. Az autodidakta tanulás és a folyamatos fejlődés már az első pillanattól kezdve meghatározó volt számunkra: szakirodalmat tanulmányoztunk, képzéseken vettünk részt, és mesterektől tanultunk. Első mentorunk Pozsa Panni volt, akinek a tudása és útmutatása elindított bennünket ezen a pályán.
Az évek során tovább fejlesztettük ismereteinket, szoros kapcsolatot ápolunk magyar és külföldi sajtmesterekkel, és rendszeresen részt veszünk nemzetközi szakmai képzéseken. Kiemelkedő mérföldkő volt számunkra a 2019-ben, a franciaországi Aurillacban elvégzett kéksajt-tanfolyam, amely mélyebb betekintést nyújtott a hagyományos francia sajtok világába.
A kezdeti hobbiból hamar hivatás lett: a menedzseri munkát hátrahagyva főállású sajtkészítőként vágtunk bele a mesterségbe, azzal az elhatározással, hogy kompromisszumok nélkül a legmagasabb minőséget nyújtsuk. 2016-ban elkészült a HACCP előírásainak megfelelő sajtműhelyünk, ahol modern technológiával, de hagyományos eljárásokkal készítjük sajtjainkat.
A műhelyben családi összefogásban dolgozunk: férjem, Réthy György is csatlakozott hozzánk, akinek gyakorlati és műszaki tudása nélkülözhetetlen a modern üzemi háttér kialakításában és fenntartásában. Sikereink titka az elhivatottság, az összefogás és a szeretet, amely minden sajtunkban benne van – innen ered mottónk is: Sajtok szeretettel!
Szakmai elismerések
2016 óta rendszeresen részt veszünk magyar és nemzetközi sajtversenyeken, ahol termékeink kiemelkedő eredményeket érnek el. Legnagyobb büszkeségünk a 2021-es World Cheese Award-on elért világbajnoki negyedik helyezés, ahol sajtunk elnyerte a verseny legjobb kézműves sajtja díját is. Ezek az elismerések visszaigazolják elhivatottságunkat és azt a törekvésünket, hogy a legkiválóbb minőségű, kézműves sajtokat kínáljuk vásárlóinknak.
Tárolás
Hűtve tárolandó, 5-8°C közötti hőmérsékleten.
Forgalmazó
Csíz Sajtműhely Kft.
2471 Baracska, Templom u. 6
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Minőségét megőrzi
Összetevők
pasztőrözött tehéntej |
kultúra |
Oltó |
görögszénamag |
Só |
Tápérték: 100 g
Energia | 1280 kJ/303 kCal |
Zsír | 25 g |
amelyből telített zsírsavak | 16 g |
Szénhidrát | 2.4 g |
amelyből cukor | 2.3 g |
Fehérje | 19.95 g |
Só | 1.1 g |
Élelmi rost | g |
Allergének
Tej |