
Victor Schmidt
Victor Schmidt Mozartkugeln marcipánnal és nugátkrémmel töltött csokoládé praliné
148 gMinden nap helyi kistermelőktől szerezzük be a legfrissebb zöldségeket és gyümölcsöket, amelyekben megbízhatsz.
- Leírás
- Összetevők
- Hasonló termékek
- Több termék ebből a márkából
- Receptek
Csokoládé praliné marcipánnal (40%) és nugátkrémmel (33%) töltve, csokoládéval bevonva
A Mozart-golyó egy gömb alakú édesség, nugátkrém, marcipán és csokoládé egyedülállóan finom kombinációja. Az eredeti salzburgi Mozart-golyó belsejében pisztáciával dúsított marcipángolyóval készült, vastag nugátkrém réteggel körbevéve, kívül pedig csokoládébevonattal fedték be.
A Mozartkugel diadalma
A Mozartkugel 1890-ből, Wolfgang Amadeus Mozart szülővárosából, Salzburgból származik. A kellemes praliné többrétegű ízélménye emlékeztet Mozart zenéjére, amely a jelenlegi elnevezéséhez vezet. Feltalálója - a salzburgi mester cukrász - kezdetben Mozart-Bonbon-nak hívta.

1900-ban végül a bájos, kerek alakú "Bonbon" megtalálta útját a nevéhez. Ekkor született meg a Mozartkugel, és Salzburgon kívül folytatta sikertörténetét, akárcsak maga Mozart is.
Az 1920-as években a Mozartkugel már a Salzburger Festspiele elengedhetetlen alkotóeleme volt. A 20. század második felével a Mozartkugel hatalmas fellendülést tapasztalt - az emberek vágya az édes finomságra nőtt. Az akkori hagyományos kézi gyártás nem tudott megbirkózni a magas kereslettel. Ekkor Victor Schmidt feltalált egy modern előállítási módszert, amely lehetővé tette a nagy mennyiségek előállítását, miközben megőrizte a történelmi receptet és a jól ismert minőséget.
Ma a Mozartkugel nagyon széles körben ismert. Mozart szülővárosának tipikus édességeként a világ minden táján ismerik. Csakúgy, mint a 19. században, a Mozartkugel egyedi íze továbbra is édes szimfóniát hoz létre az érzékek számára.
Tárolás
Száraz helyen, szobahőmérsékleten tárolandó.
Forgalmazó
Josef Manner & Comp. AG,
1170 Bécs, Wilhelminenstraße
Termékinformációk
Az itt bemutatott termékekre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, a termék átvételét követően végleges tájékoztatást kapsz az adott termék címkéje alapján.
Összetevők
| Cukor | |
| Kakaómassza | |
| Mandula | 10 % |
| Pálmazsír | |
| Mogyoró | 6 % |
| zsíros tejpor | |
| Kakaóvaj | |
| Tejcukor | |
| Nedvesítőszer | |
| E420 - Szorbit | |
| E1103 - Invertáz | |
| Zsírszegény kakaópor | |
| Vajzsír | |
| Emulgeálószer | |
| Szójalecitin | |
| aromák | |
| Sovány tejpor | |
| Étkezési sav | |
| E330 - Citromsav | |
| Édes tejsavópor |
Tápérték: 100 g
| Energia | 2150 kJ/515 kCal |
| Zsír | 27 g |
| amelyből telített zsírsavak | 12 g |
| Szénhidrát | 60 g |
| amelyből cukor | 55 g |
| Fehérje | 5.8 g |
| Só | 0.04 g |
| Élelmi rost | g |
Allergének
| Szójabab |
| Tej |
| Diófélék |