• Kedves Kiflis! A pünkösdi ünnepnapokon kicsit megpihen a kiszállításunk, hogy keddtől újult erővel és emelt kapacitással támogassunk a bevásárlásban. Előrendelést viszont már most is fogadunk!
Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Whisk(e)yk a világ minden tájáról

A whisky (az amerikai angolban és ír dialektusban whiskey) olyan égetett szesz, amely gabona erjesztésével és lepárlásával, majd fahordóban – többnyire tölgyfa – való érlelésével készül. A felhasznált gabona általában árpa, árpamaláta, kukorica, búza, rozs vagy rozsmaláta.

A világ egyik legnépszerűbb whiskyrégiója Skócia, ahol a whiskygyártás legfontosabb alapanyaga az árpa. A skóciai törvények szerint az italt akkor lehet whiskynek nevezni, ha minimum három évig érlelődött tölgyfahordóban, alkoholtartalma pedig eléri a 40%-ot.

 

Tomatin Legacy – Csodás ízek Highlandról

A Legacy kiváló bevezetést ad a Tomatin-maltok könnyed és ízletes világába. Ugyanakkor a szűzhordók használata vibráló, élénk és csábítóan édes jegyekkel gazdagítja ezt a maltot.

 

Glenfarclas 15 – A sherrys érlelés nagyágyúja

Ez a speyside-i palack kétszeresen lepárolt italt rejt, amely egyénileg válogatott, használt oloroso sherryhordókban pihent. HEUREKA! Kiált fel Jim Murray whiskyszakértő 2008-as Whisky Bibliájában és egyben fantasztikus 95 ponttal jutalmazza ezt a 15 éves palackozást.

 

Kingsbarns Dream to Dram - A Lowland whiskyrégió kiválósága

A lowlandi új maltok közül az egyik legígéretesebb a Kingsbarns nedűje, fiatal kora ellenére csodás jegyeket mutat. Illatában megmutatkozik banán, ananászlé, nyári bogyós gyümölcsök, ízvilágában pedig a malátás jegyek mellett tetten érhető a tejkaramellás, süteményes hatás.

 

Kilchoman Machir Bay – a füstös whisky fenegyereke Islay-ról

A Machir Bay egy többszörösen díjnyertes whisky! Az Islay sziget legszebb partszakaszáról elnevezett italt bourbon- és sherryhordóban érlelték. A kitűnően sikerült, kerek, krémes whisky kellemes füstös aromákkal bír.

Arran Barrel Reserve – Az Arran népszerű klasszikusa

Új taggal bővül az Arran alapsora 2019-ben: egy könnyű, citrusos, vaníliás single malt. Teljes mértékig bourbonhordós érlelés, könnyű és elegáns textúrájú whisky a mindennapokra!

 

Big Peat – Egy zseniális bozótarcú fickó füstös felhangokkal

Egy a kiváló füstös single maltokból kikevert blended malt whiskyt, amelynek meghatározó elemei között ott van az Ardbeg, Caol Ila, Bowmore és a Port Ellen illat- és ízvilága is.

 

Hankey Bannister – Winston Churchill kedvenc whiskyje – kell ennél több?

A Hankey Bannister könnyed, gyengéd stílusa sokakat rajongóvá tesz. Rendkívül simulékony, tiszta, fűszeres whisky, kellemes tónusokkal, szépen elnyúló finissel.

Időtlen idők óta nem sikerült megoldani a talányt, vajon Írországban, vagy Skóciában párolták-e le először az "élet vizét", vagyis a whisk(e)y-t. Az írek - ellentétben a skótokkal – háromszor párolják le whiskey-jeiket, így az ital könnyedebb, lágyabb karakterű lesz.

 

Teeling small batch – Egy díjnyertes ír whiskey

A Teeling Small Batch - ahogy neve is mutatja - kis adagokban kiadott, kevert whiskey, kiemelkedően magas malátawhiskey tartalommal. Döntően elsőtöltésű bourbonhordókban érlelik, majd érdekesség, hogy rumoshordóban finiselik, ezáltal plusz fűszerességet kölcsönözve az italnak.

 

Paddy - Az egyik legismertebb és legnépszerűbb ír whiskey

A relatíve alacsony lepárlóüstök és a malátawhisky szokatlanul magas arányának köszönhetően a Paddy fantasztikusan lágy. Neves nemzetközi versenyeken is kivívta az elismerést, például: International Whisky Competition 2020 - GOLD (Best Blended Irish Whiskey).