VegArt - úttörő a fenntarthatóságban
Az éghajlatváltozás és az erőforrások kimerülése súlyos problémákat vet fel, amelyek ellensúlyozására a növényi alapú étrend jelentős mértékben válaszolhat. Az elkötelezettség, az életmódváltás és a környezetvédelem inspirált bennünket arra, hogy a VegArt márka létrehozásával vegán termékeket fejlesszünk és kínáljunk a hazai és nemzetközi piacon.
100% vegán termékcsalád, melyet a vegánok és a speciálist táplálkozást követők számára fejlesztettünk ki. A termékpalettánk folyamatosan bővül, mely kizárólag növényi alapanyagokból előállított termékeket tartalmaz. A termékcsalád első alkotása a Cream like Mascarpone elnyerte az Inno d’Or – Év Innovációja 2021 díját! 2022-ben pedig a termék család többi tagja is innovációs díjban részesült!
Miért fontos a vegán táplálkozás a fenntarthatóság szempontjából?
- Csökkenti a környezeti terhelést: A vegán étrend hozzájárul a környezet védelméhez, mivel kevesebb területet és erőforrást igényel az állattenyésztéshez képest. Az állattenyésztés kiemelkedően nagy víz- és energiafogyasztással, valamint üvegházhatású gázok kibocsátásával nagymértékben járul hozzá a klímaváltozáshoz.
- Biodiverzitás megőrzése: A vegán étrend segít megőrizni az élővilág sokszínűségét, ami biztosítja, hogy a különböző életformák és ökoszisztémák megmaradjanak a Földön.
- Az állatok jóléte: A vegán életmód az állatok szenvedésének csökkentését is magában foglalja, mivel nem jár az állatok kizsákmányolásával és elpusztításával.