Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
Tésztás finomságok

Tésztás finomságok – őszi ízkavalkád a konyhádban

 

Közeleg a tészta világnapja, ezért azzal szeretnénk kedveskedni, hogy csokorba gyűjtöttük a finomabbnál finomabb tésztás ételeket. 

 

Az ősz megérkezésével egyre inkább kívánja szervezetünk a finom,  gőzölgő leveseket, melyekkel tele van a magyar konyha recepttára. Így a hideg napokon érdemes feltenni egy isteni lebbencslevest, egy tartalmas Jókai bablevest vagy egy klasszikus húslevest -ahogy a nagyi is készítette. A húsleves nálunk például leggyakrabban csigatésztával kerül az asztalra. Tudtad azt, hogy ezt a tésztát a 18. század körül a vajdasági közösségek kezdték el készíteni és vált itthon a lakodalmak tradicionális levesbetétjévé?

Ha viszont a tarhonyát részesíted előnyben, készülhet belőle ízletes leves is, melyet burgonyával és kolbásszal is tartalmasabbá tehetsz. Érdekes, hogy a tarhonyát igazi hungarikumként tartják számon, melyet először az 1600-as években említettek, elkészítését pedig a szegedi asszonyok művelték. Ugyanilyen hagyományos eljárással, ám minden HACCP előírást betartva készülnek Óföldeákon is a finomabbnál finomabb tészták. A különleges, házias ízvilághoz, szemet gyönyörködtető színekhez és konyhába csalogató illatokhoz a tésztának szüksége van időre, pihenésre. A szárítás folyamata különösen kíméletes, meghagyva azt az időt, amelyre a sok éves tapasztalatok alapján a tésztának szüksége van.

Nem csak köretként kerülhet az asztalra tészta, hiszen isteni főételként is megállja a helyét. A hagyományos túrós csuszától, a rakott tésztákon keresztül, egészen az olaszos ízesítésig. Készülhet hússal vagy anélkül, különböző fűszerezésű szószokkal és minél több sajttal. Összeszedtük termelőink illatos és ízletes terményeit, így találsz különböző sajtokat, krémesen lágy teljfölt vagy akár juhtúrót is. Fontos, hogy a tésztát mindig lobogó forrásban lévő vízbe tegyük és ne főzzük túl! Miután leszűrtük ne öblítsük le, csak kihűtjük vele, aztán melegíthetjük újra-ami valljuk be, már nem annyira jó.

Az igazi konyha tündérek maguk is elkészíthetik a tésztát, ami tényleg friss lesz és ízében is finomabb. Lehet ez egy közös program is a gyerekekkel, akik szeretnek körülöttünk zizegni a konyhában. Bízzuk rájuk a tészta gyúrását, nekik is élmény lesz, nekünk pedig “segítség”. :) 

Érdemes figyelni arra, hogy a tojás és a liszt valóban jó minőségű legyen. Az összegyúrás után a tésztának pihennie kell, erre körülbelül 20-25 percet szánj.  A kinyújtott tésztát is érdemes egy rövid időre pihentetni, majd jöhet a darabolás és főzés.

 

Készítsd el kedvenceidet minőségi termelői alapanyagokból és főzz kedvedre!

Ami a húsleveshez elengedhetetlen