Ingyen szállítás, garantált aznapi kiszállítás ha 16:00 előtt rendelsz, csak Prémium tagoknak elérhető kedvezmények és még további előnyök várnak.Ingyen szállítás, és garantált aznapi kiszállítás, ha 16:00 előtt rendelsz
Vásárolj minimum értékhatár nélkül
Exkluzív 15 % kedvezmény top termékekre
Exkluzív kedvezmények csak klubtagoknak
A tészta világnapja

Múlt és jelen találkozása

Ahány ház annyi szokás a tészta elkészítésében is. Október 25-én ünnepeljük a tészta világnapját, így a Dél-Alföld egyik legszebb településére kalandozunk, Óföldeákra.

Az itt található üzem mai napig családi vállalkozásként működik.

Zöldellő ősfás park, vizesárokkal körülvett, frissen renovált XIV. századi erődtemplom, a sokat látott nemesi család kúriája mellett a Molnár család is a falu mindennapjainak részese 1988 óta.

Az évek múlásával több fejlesztés is történt, ám valami megmaradt: a hagyományos tésztakészítés.

A különleges, házias ízvilághoz, szemet gyönyörködtető színekhez és konyhába csalogató illatokhoz a tésztának szüksége van időre, pihenésre. A szárítás folyamata különösen kíméletes, meghagyva azt az időt, amelyre a sok éves tapasztalatuk alapján a tésztának szüksége van

A tészták válogatása és csomagolása mai napig kézzel történik, így is garantálva a kifogástalan minőséget. Így akinek nincs ideje otthon készíteni, biztos lehet benne, hogy ízben, textúrában és színben is minőséget vásárol. Nem használnak adalékanyagokat, színezéket és ízfokozókat sem!

Folyamatosan a lehető legnagyobb figyelmet szentelik az alapanyagokra, így azok beszerzésére is. Kezdetekben a környékbeli termelőktől vásárolták az egyik fő elemet, a lisztet. Az idők során több malmot is kipróbáltak, majd végül a kunszállásinál döntöttek. A tojás Mezőhékről érkezik hozzájuk, a zöldségeket pedig igyekeznek a környékbeli termelőktől beszerezni, így is csökkentve a szállítással járó környezetszennyezést. Fontosnak tartják, hogy náluk minden korosztály megtalálja kedvencét. Így a vasárnapi tyúkhúslevesbe való csigatésztától, a spagettin keresztül egészen a reform konyhába illő zöldséges tésztákig mozog termékpalettájuk. 

Tésztáik 4, 8 és 10 tojásos, illetve tojás nélküli durumbúzából készült és rostban gazdag, akár 33% zöldségtartalommal rendelkező termékek. Ez utóbbi igen közkedvelt fiatalabb vásárlóik körében. Kifejezetten szeretik a céklás, paradicsomos, medvehagymás, spenótos vagy a szezonális kápia paprikás tésztáikat is.