Múlt és jelen találkozása
Ahány ház annyi szokás a tészta elkészítésében is. Október 25-én ünnepeljük a tészta világnapját, így a Dél-Alföld egyik legszebb településére kalandozunk, Óföldeákra.
Az itt található üzem mai napig családi vállalkozásként működik.
Zöldellő ősfás park, vizesárokkal körülvett, frissen renovált XIV. századi erődtemplom, a sokat látott nemesi család kúriája mellett a Molnár család is a falu mindennapjainak részese 1988 óta.
Az évek múlásával több fejlesztés is történt, ám valami megmaradt: a hagyományos tésztakészítés.
A különleges, házias ízvilághoz, szemet gyönyörködtető színekhez és konyhába csalogató illatokhoz a tésztának szüksége van időre, pihenésre. A szárítás folyamata különösen kíméletes, meghagyva azt az időt, amelyre a sok éves tapasztalatuk alapján a tésztának szüksége van
A tészták válogatása és csomagolása mai napig kézzel történik, így is garantálva a kifogástalan minőséget. Így akinek nincs ideje otthon készíteni, biztos lehet benne, hogy ízben, textúrában és színben is minőséget vásárol. Nem használnak adalékanyagokat, színezéket és ízfokozókat sem!
Folyamatosan a lehető legnagyobb figyelmet szentelik az alapanyagokra, így azok beszerzésére is. Kezdetekben a környékbeli termelőktől vásárolták az egyik fő elemet, a lisztet. Az idők során több malmot is kipróbáltak, majd végül a kunszállásinál döntöttek. A tojás Mezőhékről érkezik hozzájuk, a zöldségeket pedig igyekeznek a környékbeli termelőktől beszerezni, így is csökkentve a szállítással járó környezetszennyezést. Fontosnak tartják, hogy náluk minden korosztály megtalálja kedvencét. Így a vasárnapi tyúkhúslevesbe való csigatésztától, a spagettin keresztül egészen a reform konyhába illő zöldséges tésztákig mozog termékpalettájuk.
Tésztáik 4, 8 és 10 tojásos, illetve tojás nélküli durumbúzából készült és rostban gazdag, akár 33% zöldségtartalommal rendelkező termékek. Ez utóbbi igen közkedvelt fiatalabb vásárlóik körében. Kifejezetten szeretik a céklás, paradicsomos, medvehagymás, spenótos vagy a szezonális kápia paprikás tésztáikat is.